Jump to content
  • 0

Prestashop 8.1.6 pełny opis produktu w miniaturach

Roniu

Question

Dzień dobry,

postawiłem sklep ale chciałbym, żeby w miniaturce produktu pojawiał się cały jego opis, a nie "szybki podgląd". Widziałem w sieci metody dla Presty 1.7 ale tam jest plik o innej nazwie i nie wiem czy to to samo. Zawartość podobna ale może metoda modyfikacji pliku inna.

Proszę o pomoc metodą łopatologiczną, bo nie chciałbym czegoś popsuć.

Z góry dziękuję za pomoc.

Piotr

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Masz na myśli krótki opis czy długi opis? Generalnie nie uważam żeby to było dobre dla seo aby opisy produktów wyświetlać w miniaturkach.

Jeszcze tak w kwestii tego co trzeba zmienić to np. w pliku szablon/templates/catalog/_partials/miniatures/product.tpl dodaj raczej gdzieś na dole ale w kontenerze <article> ten kod:

{$product.description nofilter}

• 0

Przepraszam, wyraziłem się nieprecyzyjnie. Chodziło mi o nazwę produktu. Szablonowa długość jest dla mnie niewystarczająca i chciałbym ją wydłużyć. Jest to o tyle istotne, że w nazwie są zawarte najważniejsze cechy produktu.

Piotr

• 0

Ciężko mi uwierzyć że nie możesz tego znaleźć, przecież ten kod występuje w kilku plikach więc przeglądając je musiałeś znaleźć go kilka razy i tylko wyłapać który jest właściwy.

To jeszcze napiszę że właściwy plik to product.tpl i wystarczy tylko w nim dokonać zmiany, nie trzeba nic robić po stronie css ponieważ tam jest flex użyty.