sylwekb Posted October 4 Share Posted October 4 Witam Mam Prestashop w wersji 8.1.7 na php 8.1 i mam taki problem, że mimo, że mam zaznaczone gdy produktu nie ma na stanie nie pozwól zamawiać to gdy przy niektórych atrybutach mam stan 0 to produkt z takim atrybutem jest sprzedawany. W Preferencje --> Produkty mam ustawienia jak na zrzucie czyli nie powinien zamawiać. Dodatkowo atrybuty ze stanem 0 powinny być wyłączone. Może jeszcze coś trzeba ustawić? Co może być przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted October 4 Share Posted October 4 48 minut temu, sylwekb napisał: Witam Mam Prestashop w wersji 8.1.7 na php 8.1 i mam taki problem, że mimo, że mam zaznaczone gdy produktu nie ma na stanie nie pozwól zamawiać to gdy przy niektórych atrybutach mam stan 0 to produkt z takim atrybutem jest sprzedawany. W Preferencje --> Produkty mam ustawienia jak na zrzucie czyli nie powinien zamawiać. Dodatkowo atrybuty ze stanem 0 powinny być wyłączone. Może jeszcze coś trzeba ustawić? Co może być przyczyną? A bezpośrednio na produkcie masz ustawione, aby korzystało z globalych ustawień? Każdy produkt może nadpisać globalą wartość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemex Posted October 4 Share Posted October 4 Proszę sprawdzić sam produkt jego edycja Ilości Preferencje dostępności czy nie jest włączone Pozwól zamawiać lub przełączyć na Nie pozwól zamówić. Jak to nie pomoże możesz też na chwilę wyłączyć Włącz zadząnie magazynem Zapisz i po chwili włączyć co przeładuje sam magazyn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted October 4 Author Share Posted October 4 Wszędzie mam w zakładce pod wariantami tak ustawione, jak rozumiem przesłałeś zrzut z Prestashop w wersji 1.7, u mnie jest wersja Prestashop 8.1.7. W tej wersji rozmieszczenie zakładek się pozmieniało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted October 4 Share Posted October 4 7 minut temu, sylwekb napisał: Wszędzie mam w zakładce pod wariantami tak ustawione, jak rozumiem przesłałeś zrzut z Prestashop w wersji 1.7, u mnie jest wersja Prestashop 8.1.7. W tej wersji rozmieszczenie zakładek się pozmieniało. Problem występuje tylko z jednym produktem czy ze wszystkimi? Ogólnie to nie powinno pozwolić dodać produktu do koszyka. Nie masz może jakiś modułów do obsługi koszyka/magazynu? Ewentualnie sprawdź czy ten problem nie został rozwiązany przy okazji aktualizacji presty do 8.2.0 Jeżeli problem nadal występuje to możesz to zablokować override Cart lub modułem przy użyciu hooka hookactionPresentCart lub actionCartSave(z tym hookiem trzeba uważać bo jest odpalany kilka razy i przy każdym przeładowaniu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted October 4 Author Share Posted October 4 Na razie zlokalizowałem 3 różne produkty i wszystkie są z atrybutami były takie zamówienia. Jeszcze nie aktualizowałem Presty do wersji 8.2. Czy jest gdzieś jakaś lista naprawionych błędów / problemów w najnowszej Preście czy okaże się dopiero po aktualizacji? Robicie aktualizacje wersji 8 modułem 1 click upgrade czy inaczej? Słyszałem, że bywają problemy po aktualizacji 8 tym modułem. Masz na myśli nadpisanie z tej instrukcji i który fragment kodu zmienić? Jakim modułem to ewentualnie zablokować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted October 4 Share Posted October 4 Tutaj jest lista co zostało naprawione https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/releases Nadpisanie lub moduł musisz zrobić sam. Z tego co pamiętam to funkcja Cart->isAllProductsInStock, ewentualnie Product::isAvailableWhenOutOfStock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted October 4 Author Share Posted October 4 W międzyczasie okazało się, że akurat atrybuty tych 3 produktów na 0 były właśnie ostatnie sprzedane i w nowej wersji Prestashop po sprzedaży produktu w zamówieniu pokazuje 0 to już jest po sprzedaży tej ostatniej sztuki i teraz po tej sprzedaży ten atrybut produktu nie wyświetla się na stronie. Więc chyba wszystko się zgadza. Jeszcze dla pewności wyczyściłem cache. Przepraszam za chyba fałszywy alarm ale będę to obserwował ponieważ rozmieszczenie i wyświetlanie poszczególnych elementów zawartości tych zakładek sporo różni się w wersji Prestashop 8.1.7 od Prestashop 1.7.8.11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts