Jump to content
  • 0

Tłumaczenie tekstów z angielskiego na polski

MagdalenaW

Question

Cześć, stawiam właśnie swój pierwszy sklep na prestashop z użyciem Leo Theme i poradziłam sobie z większością rzeczy czytając fora i filmiki na YT 😄. Mam jednak problem z tłumaczeniami - chciałabym je uzupełnić (i w większości się udało), ale nie mogę znaleźć nigdzie tych które znajdują się po najechaniu na ikonę użytkownika (takie jak register, my account...).
Podejrzewam, że trzeba szukać w Tłumaczeniach zainstalowanych modułów, pytanie czy wie ktoś w jakim module? Przejrzałam już chyba ze dwadzieścia i cały czas nie mogę znaleźć.

image.png

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Tłumaczenia prestashop potrafią przysporzyć trochę problemów głównie dlatego że obecnie nie ma tylko jednego sposobu ich dodawania oraz część tłumaczeń jest dziedziczona w przypadku braku. Tutaj jeśli tłumaczenie jest szablonu ale przy wybraniu szablonu leo do tłumaczenia nie odnajdujemy frazy to warto również zobaczyć w tłumaczeniach Głównych szablonu.

Jeśli jest to  z modułu to można włączyć tryb debugowania i w podglądzie kodu w przeglądarce zobaczyć jaki moduł odpowiada za daną sekcję.