Jump to content
  • 0

Presta 8.1.7 Każdy zainstalowany moduł cookies wyświetla informację na stronie głównej i nie da się go pozbyć.

Richard K

Question

Witam,
Mam taki problem - miałem moduł cookies dostarczony z szablonem. Na stronie głównej pojawiał się zawsze, po zamknięciu i odświeżeniu (bez czyszczenia czegokolwiek) pojawia się znowu. Tak samo jak wejdę na podstronę i wrócę na stronę główną. Wchodząc na podstronę po wyczyszczeniu cache, pamięci itp nie pojawia się nigdy. Czasami pojawia się uporczywie na jakieś podstronie lub kategorii. 

Zmieniłem moduł na inny, to samo. Zmieniłem na kolejny - taka sama sytuacja.

Nadmienię, że używam dns i cache cloudflare, czyszczenie cache tam też nic nie dało ale może to być powiązane.

Czy ktoś miał już taki problem i wie, gdzie szukać przyczyny?
Pozdrawiam!

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zacznijmy od tego że nie stosuje się już darmowego modułu cookies ale wedle ustawy i prawa obecnie wdraża się Eu cookies czyli wchodzący na sklep może wybrać suwakami na jakie zapisywanie ciasteczek i przetwarzanie zezwala i słowo zapisywanie jest tu kluczowe bo ciastko jest zapisywane przez daną przeglądarkę odwiedzającego  sklep sprawdza czy cookies jest zapisane na komputerze jak jest w przeglądarce to nie uruchamia paska i nie ma tu znaczenie ceche sklepu itd bo te ciastka nie są zapisywanie w sklepie a na komputerze odwiedzajacego.

• 0

Dzięki, 
Moduł mam płatny i zgodny z normami EU. Nie zmienia to faktu, że zarówno ten płatny jak i 2 inne darmowe zachowują się dokładnie tak samo. Za każdym razem pojawiają się na nowo. Wyłączyłem pamięć podręczną i było to samo, czyli przyczyna musi być gdzie indziej.

• 0
On 9/24/2024 at 8:46 AM, Richard K said:

Dzięki, 
Moduł mam płatny i zgodny z normami EU. Nie zmienia to faktu, że zarówno ten płatny jak i 2 inne darmowe zachowują się dokładnie tak samo. Za każdym razem pojawiają się na nowo. Wyłączyłem pamięć podręczną i było to samo, czyli przyczyna musi być gdzie indziej.

Spróbuj zainstalować moduł SEIGI Cookie: https://seigi.eu/modul-prestashop/cookie2022.html
Nie włączaj cachowania dla JS.