Przenoszę sklep z Shopera na Prestę 8.1.7, natrafiłem jednak na pewne problemy i proszę Was o pomoc lub ewentualne wskazówki w rozwiązaniu paru problemów.
Na domyślnym szablonie, w momencie przejścia do okna zamówienia, "ginie" widok, który mamy na stronie głównej i na karcie produktu, mianowicie, na górze strony, pozostaje tylko logo, oraz informacja, "zadzwoń do nas", brakuje wyszukiwarki i menu głównego (załączniki 1 i 2). Nie potrafię odnaleźć zaczepu, który by za to odpowiadał. Wydaj mi się, że muszę odnaleźć szablon odpowiedzialny za wyświetlanie okna zamówienia i go edytować, dodając z nim kod odpowiedzialny za wyswietlenie "displayTop" - czy dobrze kombinuję, czy jest na to inny sposób?
Domyślny szablon z jakiegoś powodu nie pozwala na wyświetlenia menu głównego z lewej strony - możliwe jest to dopiero po wejściu w kartę produktu. Jak to wymusić również na stronie głównej? Czy jeśli szablon domyślny wersji 1.7 na to pozwala, to czy zainstalowanie tego właśnie na wersji 8.1.7, pozwoli bez problemu dodać menu głowne rownież na stronie głownej?
Question
Muteo
Witam kolegów i koleżanki.
Przenoszę sklep z Shopera na Prestę 8.1.7, natrafiłem jednak na pewne problemy i proszę Was o pomoc lub ewentualne wskazówki w rozwiązaniu paru problemów.
Edited by Muteo (see edit history)
2 answers to this question
Recommended Posts