Jump to content
  • 0

(P 8.1.7) Podpięcie menu głównego na karcie zamówienia, menu z lewej

Muteo

Question

Witam kolegów i koleżanki.

Przenoszę sklep z Shopera na Prestę 8.1.7, natrafiłem jednak na pewne problemy i proszę Was o pomoc lub ewentualne wskazówki w rozwiązaniu paru problemów. 

1. Na domyślnym szablonie, w momencie przejścia do okna zamówienia, "ginie" widok, który mamy na stronie głównej i na karcie produktu, mianowicie, na górze strony, pozostaje tylko logo, oraz informacja, "zadzwoń do nas", brakuje wyszukiwarki i menu głównego (załączniki 1 i 2). Nie potrafię odnaleźć zaczepu, który by za to odpowiadał. Wydaj mi się, że muszę odnaleźć szablon odpowiedzialny za wyświetlanie okna zamówienia i go edytować, dodając z nim kod odpowiedzialny za wyswietlenie "displayTop" - czy dobrze kombinuję, czy jest na to inny sposób?
  2. Domyślny szablon z jakiegoś powodu nie pozwala na wyświetlenia menu głównego z lewej strony - możliwe jest to dopiero po wejściu w kartę produktu. Jak to wymusić również na stronie głównej? Czy jeśli szablon domyślny wersji 1.7 na to pozwala, to czy zainstalowanie tego właśnie na wersji 8.1.7, pozwoli bez problemu dodać menu głowne rownież na stronie głownej?

1.jpg

2.jpg

Edited by Muteo (see edit history)

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

1. 

On 9/15/2024 at 2:28 PM, endriu107 said:

1. W kodzie szablonu jest rozróżnienie na checkout i pozostałe strony wystarczy w checkout edytować aby ładowało zwykły header i stopkę.

2. Tak, zobacz w układy strony tam należy zmienić układ dla indeks na taki z boczna kolumną.

1. Wydawało mi się, że strona Order (ta na której wybieramy adres, dostawę i płatność), ma swoje hooki, i wystarczy po prostu edytować zaczepy i dodać do nich wyświetlanie odpowiednich modułów. 

2. Układ strony -  w wersjach 1.7.x, jest zakładka Theme&logo, i tam można określić (tak jak w wersjach 1.6) układ strony dla każdej podstrony, a w mojej wersji nijak można to znaleźć. Mam tylko Customization w szablonie, i gotowy układ Homepge, na który nie mam wpływu. Może opcja włączenia widoku lewej lub prawe kolumny jest po prostu gdzieś zaszyta? Bo nie chce mi sie wierzyć, że wersja 8.x sie uwsteczniła. 

Edit:, Żeby był śmieszniej znalazłem demo w wersji 8.1.0 i jest w nim zakladka do zmianu ukladu stron w całym sklepie. w wersji 8.1.7 tego nie mam. Dość dziwne. Pytanie, czy to jakiś błąd powstały podczas instalacji, czy ta wersja tak ma?

Edited by Muteo (see edit history)