onebit Posted September 13 Share Posted September 13 Zależy mi na umieszczeniu listy produktów 4-6 (najlepiej losowy wybranych) pod sekcja z ceną, a przed sekcją z opisem produktu. Nie chce korzystać z gotowych modułów. Proszę o podpowie czy mogę w to miejsce wstawić np: moduł z nowymi produktami? jeśli tak jak to mogę zrobić. Bardzo dziękuję za podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 Krystian Podemski Posted September 18 Share Posted September 18 Widgetami są wszystkie moduły, które w pliku głównym modułu mają taką konstrukcje: `class KlasaModulu extends Module implements WidgetInterface` Natywnie są to np. moduły polecanych produktów, promocji, nowości, bestsellerów, slider, newsletter, formularz kontaktowy i więcej. To, że moduł znika może być powiązane z szablonem lub z tym, że ten blok produktów nowych jest jakoś animowany sliderem, który powoduje problemy... ciężko o pewność no bo jednak tego nie widzimy. Możesz spróbować też sklonować moduł ps_featuredproducts, zmienić nazwę katalogu a potem w jego kodzie oczywiście jego nazwę, nazwy konfiguracji, itd., itd., a potem użyć go jako widget, przewagę nad widgetem nowości będzie to, że ten moduł wyświetla produkty z wybranej kategorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted September 14 Share Posted September 14 Możesz wstawić taki moduł modyfikując plik szablonu produktu, który zazwyczaj jest w katalogu "themes/nazwa_twojego_szablonu/catalog/product.tpl", tam możesz wstawić kawałek kodu, np.: {widget name="ps_newproducts"} To powinno spowodować wyświetlenie tam bloku z nowymi produktami, będziesz miał jednak kilka wyzwań: 1. Blok z produktami tam powinien inaczej wyglądać niż na stronie głównej. 2. To nie będą losowe produkty tylko nowe produkty Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 onebit Posted September 16 Author Share Posted September 16 On 9/14/2024 at 11:45 PM, Krystian Podemski said: Możesz wstawić taki moduł modyfikując plik szablonu produktu, który zazwyczaj jest w katalogu "themes/nazwa_twojego_szablonu/catalog/product.tpl", tam możesz wstawić kawałek kodu, np.: {widget name="ps_newproducts"} To powinno spowodować wyświetlenie tam bloku z nowymi produktami, będziesz miał jednak kilka wyzwań: 1. Blok z produktami tam powinien inaczej wyglądać niż na stronie głównej. 2. To nie będą losowe produkty tylko nowe produkty Super bardzo dziękuję. Jednak nie bardzo wiem dlaczego po wyświetleniu się tego bloku, zaraz mi znika Czy jest gdzieś spis widgetów, które mogę wykorzystać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
onebit
Zależy mi na umieszczeniu listy produktów 4-6 (najlepiej losowy wybranych) pod sekcja z ceną, a przed sekcją z opisem produktu.
Nie chce korzystać z gotowych modułów. Proszę o podpowie czy mogę w to miejsce wstawić np: moduł z nowymi produktami? jeśli tak jak to mogę zrobić.
Bardzo dziękuję za podpowiedź
3 answers to this question
Recommended Posts