Jump to content
  • 0

Umieszczenie modułu z produktami na stronie produktu

onebit

Question

Zależy mi na umieszczeniu listy produktów 4-6 (najlepiej losowy wybranych) pod sekcja z ceną, a przed sekcją z opisem produktu.

image.thumb.png.73594cd13dc78d5db3833a8c8756f76f.png

Nie chce korzystać z gotowych modułów. Proszę o podpowie czy mogę w to miejsce wstawić np: moduł z nowymi produktami? jeśli tak jak to mogę zrobić.

Bardzo dziękuję za podpowiedź

3 answers to this question

Recommended Posts

• 1

Widgetami są wszystkie moduły, które w pliku głównym modułu mają taką konstrukcje:

`class KlasaModulu extends Module implements WidgetInterface`

Natywnie są to np. moduły polecanych produktów, promocji, nowości, bestsellerów, slider, newsletter, formularz kontaktowy i więcej.

To, że moduł znika może być powiązane z szablonem lub z tym, że ten blok produktów nowych jest jakoś animowany sliderem, który powoduje problemy... ciężko o pewność no bo jednak tego nie widzimy.

Możesz spróbować też sklonować moduł ps_featuredproducts, zmienić nazwę katalogu a potem w jego kodzie oczywiście jego nazwę, nazwy konfiguracji, itd., itd., a potem użyć go jako widget, przewagę nad widgetem nowości będzie to, że ten moduł wyświetla produkty z wybranej kategorii.

• 0

Możesz wstawić taki moduł modyfikując plik szablonu produktu, który zazwyczaj jest w katalogu "themes/nazwa_twojego_szablonu/catalog/product.tpl", tam możesz wstawić kawałek kodu, np.:

{widget name="ps_newproducts"}

To powinno spowodować wyświetlenie tam bloku z nowymi produktami, będziesz miał jednak kilka wyzwań:

1. Blok z produktami tam powinien inaczej wyglądać niż na stronie głównej.
2. To nie będą losowe produkty tylko nowe produkty :)

• 0
On 9/14/2024 at 11:45 PM, Krystian Podemski said:

Możesz wstawić taki moduł modyfikując plik szablonu produktu, który zazwyczaj jest w katalogu "themes/nazwa_twojego_szablonu/catalog/product.tpl", tam możesz wstawić kawałek kodu, np.:

{widget name="ps_newproducts"}

To powinno spowodować wyświetlenie tam bloku z nowymi produktami, będziesz miał jednak kilka wyzwań:

1. Blok z produktami tam powinien inaczej wyglądać niż na stronie głównej.
2. To nie będą losowe produkty tylko nowe produkty :)

Super bardzo dziękuję. Jednak nie bardzo wiem dlaczego po wyświetleniu się tego bloku, zaraz mi znika :(

Czy jest gdzieś spis widgetów, które mogę wykorzystać?