Jump to content
  • 0

Wstawienie bloku z produktami przed opisem produktu

onebit

Question

Jak mogę wstawić listę kilku losowych produktów przed opisem produktu na stronie produktu. Nie chcę mieść tej listy pod opisem produktu.

PS ver:8.1.7

serdecznie dziękuję za podpowiedzi i wskazówki

4 answers to this question

Recommended Posts

• 1

Jeżeli chodzi o moduł: "Produkty tej samej kategorii" to on domyślnie podczepiany jest pod displayFooterProduct jeżeli przeniesiesz ten hook wyżej w pliku templates/catalog/product.tpl to zmieni się jego pozycja.

Opis to sekcja z {$product.description nofilter}

Zauważ też że pod ten hook mogą być podczepione także inne moduły więc jego zmiana zmieni także pozycję innych rozwiązań.

W sekcji WYGLĄD>POZYCJE odnajdź displayFooterProduct i sprawdź co jeszcze tam się podpina.

Innym wyjściem jest utworzenie nowgo hook'a i modyfikacja w kodzie modułu aby go tam podczepić.

• 0

a czy mogę zrobić tak aby nie przenosić tego zaczepu? Utworzyć nowy i przypisać do niego produkty tej samej kategorii?

np: tak aby na stronie produktu wyświetlały się dwa moduły z produktami tej samej kategorii, jedna od A-Z, drugi od Z-A

Dziękuję za podpowiedź

• 0

W tym przypadku należy moduł podpiąć do nowego hooka wtedy ten nowy hook dopisujesz w odpowiednie wybrane miejsce w szablonie. Aby były wyświetlane produkty w 2 wariantach najlepiej zduplikować moduł. Tak czy inaczej wymaga do drobnych przeróbek samego modułu.