Jump to content
  • 0

wstawianie obrazka za pomocą tagów do opisu a jego responsywność

Arni007

Question

Witam Serdecznie

Na swoim sklepie stworzyłem produkty, w których umieściłem dodatkowo obrazki w opisie za pomocą tagów i wyglądają one tak [img-950-left-large_default]. Problem w tym, że na telefonach zdjęcia te nie są responsywne i stronę można przewijać na boki. Wiem, że w pliku global.css jest .img responsive z klasą, która rozwiązała by ten problem, ale ja kompletnie nie wiem jak temu [img-950-left-large_default] mam ją nadać. Bardzo byłbym wdzięczny za wszelką pomoc jak to ogarnąć

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dziękuje za odpowiedz. Teraz pytanie co to za plik custom.css 😂 z tego co udało mi się ustalić można to wykonać za pomocą modułu HTML box ? Niestety nie wiem co tam należy zaznaczyć i wykonać 

• 0

Wszystko dokładnie jest opisane na filmiku pt. "Automatyczna szerokość zdjęcia w opisie produktu - PrestaShop 1.7". Już przed założeniem tego tematu natrafiłem na ten filmik i jestem w stanie wszystko zrobić do momentu zapisu pliku. Problem polega na tym, że nie posiadam ani katalogu assets ani pliku custom.css. Przeszukałem nawet cały szablon total commanderem. Posiadam wersje presty 1.6 i pewnie to ma jakieś znaczenie.

• 0

Wydaje mi się że to jest w Twoim interesie aby na początku problemu podać na jakiej wersji sklepu działasz ponieważ marnujesz czas swój i innych którzy w przyszłości mogą po prostu omijać twoje pytania zamiast dopytywać.

Dodaj ten kod na samym dole pliku global.css

• 0
15 hours ago, endriu107 said:

Wydaje mi się że to jest w Twoim interesie aby na początku problemu podać na jakiej wersji sklepu działasz ponieważ marnujesz czas swój i innych którzy w przyszłości mogą po prostu omijać twoje pytania zamiast dopytywać.

W prestashop 1.7 i 8 skasowano możliwość dodawania zdjęć do opisu produktu za pomocą tagów. Także wersja nasuwa się sama.