Gadgetic Posted August 21 Share Posted August 21 Hej, buduje sklep na presta. Wczoraj robiłem ostatnie szlify sklepu, od środka (nie mam doświadczenia z programowaniem itd, wszystko przez moduły). Miałem się już zajmować grafiką, gdy zobaczyłem że gdy się wchodzi na moją domenę wyskakuje że strona nie istnieje. Ale strona jakby w środku, nie wyskakuje na biało. Gdy się kliknie w logo, przekierowuje do treści jaka ma być odrazu na wejściu, a na wejściu jest że nie odnaleziono, ktoś może mi pomóc? Screeny rozjaśniające sprawę na dole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadgetic Posted August 21 Author Share Posted August 21 Dodam że, gdy jest strona główna i pisze że nie odnaleziono jest - gadgetic.pl/pl a gdy się kliknie logo i jest treść jest gadgetic.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 21 Share Posted August 21 W sklepie masz aktywny tylko jeden język? Jeśli tak to jest problem z przekierowaniem, na początek wejdź w ustawienia Preferencje > Ruch i wyłącz a następnie włącz przyjazne adres url. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadgetic Posted August 21 Author Share Posted August 21 Właśnie usunąłem język angielski, to może być powodem?, odświeżyłem przyjazne url ale jest to samo ;CC Link to comment Share on other sites More sharing options...
nettera_net Posted August 21 Share Posted August 21 (edited) Nie wiem czy już rozwiązałeś problem bo mi www.gadgetic.pl otwiera się normalnie. Na mój gust to problem z "/pl" jeśli masz jedną wersję językową to ona musi być ustawiona jako domyślana a inne po prostu odinstaluj skoro ich nie używasz. Też kiedyś coś takiego miałem i to właśnie było problemem. Edited August 21 by nettera_net (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 21 Share Posted August 21 Wyczyść cache przeglądarki i sprawdź ponownie, dodatkowo na Twoim miejscu z domeny usunął bym www, jest to relikt przeszłości który dodatkowo dodaje niepotrzebne przekierowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadgetic Posted August 22 Author Share Posted August 22 Hej, wlasnie zauwazylem ze to problem z .pl/pl, ze strony normalnie wchodzi w sensie ze z wyszukiwarki na gorze, z wyszukiwarki google jak sie wpisze gadgetic, wchodzi na .pl/pl i nie ma strony, wiecie może jak to ogarnąć? Bog Wam w dzieciach wynagrodzi ( jesli chodzi o html itd to jestem zielony, i nie bardzo chce tam grzebac bo juz kaplica bedzie hehe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadgetic Posted August 22 Author Share Posted August 22 Jesli chodzi o cache, to mam tylko opcje na dole, ktora jest wylaczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted August 22 Share Posted August 22 W ustawieniach SEO masz do strony głównej (index) dodany przyjazny url, zostaw to puste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts