agalw2 Posted August 2 Share Posted August 2 Dzień dobry, Może ktoś z was miał już taki problem. Google nie index-ują mojego sklepu. Gdzie nie sprawdzę to mój sklep nie wyświetla żadnych słów kluczowych. Co jest grane? Dodam jeszcze że sklep funkcjonuje kilka lat, mam ustawione SEO & URL. Adres sklepu: fajnedodatki.pl Proszę o pomoc. Pozdrawiam Agnieszka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted August 2 Share Posted August 2 Zacznijmy od tego że nie musi się wyświetlać, a może się wyświetlasz ale na dalekiej pozycji np 50 podstronie ? poprawne ustawienie seo i optymalizacja sklepu to dopiero pierwsza cegiełka a pozycje w google to POZYCJONOWANIE samodzielne lub lub przez firmy od tego i płaci się za takie pozycjonowanie od 1500 do 5 tyś miesięcznie zależnie na jakie hasła chce się pojawiać w google ile tych haseł czy pozycjonowanie lokalne taniej bo mniejsza konkurencja czy na cały kraj, jaka pozycja pierwsza strona google pozycja od 1-10 czy najbardziej klikalna złota trójka czyli pozycja 1-3 itd itd itd. Pozycjonowanie to długotrwałe wydatki, jak chcesz odrazu się pojawić to adwords klikalne linki. Jak nie chcesz płacić za pozycjonowanie firmie możesz sama tym tematem się zainteresować sporo informacji znajdziesz na największym forum pozycjonowania www.forum.optymalizacja.com chłopaki mają też tam działa praca możesz kogoś poszukać. Do pozycjonowania trzeba mieć wiedzę łatwo wpaść we filtra w google lub doprowadzić nawet do wykasowania sklepu ze spisu samo google wypowiedziało się że "pozycjonowanie" nie jest techniką legalną i oni to tępią wedle google obecnie strona lub sklep jest wartościowa jeżeli przekazuje "użyteczne informacje odwiedzającemu" dla tego liczy się treść i content pierwsze co powinnaś zrobić to na sklepie uruchomić "Bloga" pisać tam systematycznie ciekawe pomocne artykuły. Zatroszczyć się o dobre pisane artykuły w branżowych portalach w internecie (zazwyczaj są to sponsorowane treści płatne od 1000 zł.) aby google widziało ze strona jest popularna i się o niej mów. Sklep powinie żyć rozwijać się, wzrastać content, nowe produkty, tak wchodzę na ten sklep mówisz że jest zoptymalizowany ale ogólnie bieda straszna już zaczynając od mikro opisów produktów a takich błędów jest więcej. Ja bym poszukać kogoś kto ten sklep najpierw dobrze zoptymalizuje pod SEO, poprawi błędy a później poprowadzi pozycjonowanie. P.S zainstaluj sobie Eu cookies wymagane przez ustawę, RODO też nie jest wdrożone poprawnie już na poziomie rejestracji konta masz personalizację danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted August 2 Share Posted August 2 A co do indeksacji to jest ładnie zindeksowany pojawia się w google site:fajnedodatki.pl tylko nie pojawia się na słowa kluczowe co opisałem powyżej dla czego się nie pojawia Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 agalw2 Posted August 2 Author Share Posted August 2 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Faktycznie czas trochę zainwestować w ten sklep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted August 2 Share Posted August 2 Pozycjonowanie pozycjonowaniem ale pamiętaj że to dopiero pierwszy krok trzeba łączyć wszystkie metody reklamy marketingu internetowego, reklamy facebook, adwords, dobrze sklep napędzają też porównywarki typu ceneo itd itd itd tego jest naprawdę sporo prowadząc kiedyś sklep internetowy komupterowy na reklamę miesięcznie wydawałem 30 tyś i to dopiero napędzało mi sprzedaż, pytanie tylko czy sprzedając torebki jesteś w stanie wydać jakieś sensowne pieniądze na reklamę i czy to się zwróci nie sztuka wydać tysiące miesiecznie ale czy dochodu pokryje koszty i napędzi zarobek, tak czy tak powodzenia metod reklamy i przyciągnięcia klienta jest wiele ale musisz poszukać jakiegoś "łebka" dobrego od marketingu reklamy i nie zawsze szukanie agencji reklamowej to dobry krok bo koszty mogą Ciebie wykończyć ale z tymi firmami pozycjonerskimi reklamowymi też różnie bywa i ich jakością usług Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
agalw2
Dzień dobry,
Może ktoś z was miał już taki problem. Google nie index-ują mojego sklepu. Gdzie nie sprawdzę to mój sklep nie wyświetla żadnych słów kluczowych. Co jest grane? Dodam jeszcze że sklep funkcjonuje kilka lat, mam ustawione SEO & URL.
Adres sklepu: fajnedodatki.pl
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Agnieszka
4 answers to this question
Recommended Posts