Jump to content

Minimalna ilość zamówionych sztuk w produkcie z kombinacjami w prestshop 1.7

foit125

Recommended Posts

Witam.

W produkcie zwykłym jest pole minimalna ilość zamówienia ale w kombinacji już czegoś takiego nie ma. Można ustawić minimalną ilość dla każdej kombinacji ale one się nie sumują.  A ja potrzebuję ustawić w produkcie z kombinacjami powiedzmy minimum 5 sztuk i klient może dodać np 2 sztuki kombinacji 1 + 1 sztukę kombinacji 2 + 2 sztuki kombinacji 3. 

Czy jest jakieś rozwiązanie żeby to zliczało?
Może zna ktoś odpowiedni moduł? 
Posiadamy prestashop 1.7

Nie wiem czy np presta 8 jest taka możliwość?

1 hour ago, foit125 said:

Witam.

W produkcie zwykłym jest pole minimalna ilość zamówienia ale w kombinacji już czegoś takiego nie ma. Można ustawić minimalną ilość dla każdej kombinacji ale one się nie sumują.  A ja potrzebuję ustawić w produkcie z kombinacjami powiedzmy minimum 5 sztuk i klient może dodać np 2 sztuki kombinacji 1 + 1 sztukę kombinacji 2 + 2 sztuki kombinacji 3. 

Czy jest jakieś rozwiązanie żeby to zliczało?
Może zna ktoś odpowiedni moduł? 
Posiadamy prestashop 1.7

Nie wiem czy np presta 8 jest taka możliwość?

Myślę że ten moduł może rozwiązać problem: https://mypresta.eu/modules/ordering-process/minimal-product-quantity.html

Just now, foit125 said:

Znalazłem ten moduł ale czytając opis nie jestem pewien czy dotyczy to produktu kombinowanego jako całość. Ale zadam pytanie.

Patrząc na załączone do opisu modułu screeny, mamy informacje o minimalnych ilościach kombinacji więc chyba o to chodzi?

minimal-product-quantity-prestashop-17.png

Tak. Właśnie przeglądam dokładniej materiały i wydaje się, że jest sumowanie kombinacji. 
Wcześniej tylko opis ogólny przeglądałem.

Dzięki za pomoc.

Pamiętaj tylko, że jeżeli reklamujesz się w Google to z tego co kojarzę za coś takiego można wylecieć z reklam, klient detaliczny musi mieć możliwość zamówienia pojedynczego towaru.

hym... Tu akurat jest produkt który jest pakowany minimalne po 5 sztuk, klient ma dostać możliwość wyboru zamiast 5 takich samych, 5 różnych . W zasadzie jest to pro klienckie. Ale sprawdzę o czym piszesz.