foit125 Posted July 10 Share Posted July 10 Witam. W produkcie zwykłym jest pole minimalna ilość zamówienia ale w kombinacji już czegoś takiego nie ma. Można ustawić minimalną ilość dla każdej kombinacji ale one się nie sumują. A ja potrzebuję ustawić w produkcie z kombinacjami powiedzmy minimum 5 sztuk i klient może dodać np 2 sztuki kombinacji 1 + 1 sztukę kombinacji 2 + 2 sztuki kombinacji 3. Czy jest jakieś rozwiązanie żeby to zliczało? Może zna ktoś odpowiedni moduł? Posiadamy prestashop 1.7 Nie wiem czy np presta 8 jest taka możliwość? Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted July 10 Share Posted July 10 1 hour ago, foit125 said: Witam. W produkcie zwykłym jest pole minimalna ilość zamówienia ale w kombinacji już czegoś takiego nie ma. Można ustawić minimalną ilość dla każdej kombinacji ale one się nie sumują. A ja potrzebuję ustawić w produkcie z kombinacjami powiedzmy minimum 5 sztuk i klient może dodać np 2 sztuki kombinacji 1 + 1 sztukę kombinacji 2 + 2 sztuki kombinacji 3. Czy jest jakieś rozwiązanie żeby to zliczało? Może zna ktoś odpowiedni moduł? Posiadamy prestashop 1.7 Nie wiem czy np presta 8 jest taka możliwość? Myślę że ten moduł może rozwiązać problem: https://mypresta.eu/modules/ordering-process/minimal-product-quantity.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
foit125 Posted July 10 Author Share Posted July 10 Znalazłem ten moduł ale czytając opis nie jestem pewien czy dotyczy to produktu kombinowanego jako całość. Ale zadam pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted July 10 Share Posted July 10 Just now, foit125 said: Znalazłem ten moduł ale czytając opis nie jestem pewien czy dotyczy to produktu kombinowanego jako całość. Ale zadam pytanie. Patrząc na załączone do opisu modułu screeny, mamy informacje o minimalnych ilościach kombinacji więc chyba o to chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
foit125 Posted July 10 Author Share Posted July 10 Tak. Właśnie przeglądam dokładniej materiały i wydaje się, że jest sumowanie kombinacji. Wcześniej tylko opis ogólny przeglądałem. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted July 10 Share Posted July 10 4 minutes ago, foit125 said: Tak. Właśnie przeglądam dokładniej materiały i wydaje się, że jest sumowanie kombinacji. Wcześniej tylko opis ogólny przeglądałem. Dzięki za pomoc. Nie ma sprawy, jest jeszcze jeden moduł: https://www.idnovate.com/en/1411-minimum-maximum-multiple-units-and-total-cart-limits.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted July 10 Share Posted July 10 Pamiętaj tylko, że jeżeli reklamujesz się w Google to z tego co kojarzę za coś takiego można wylecieć z reklam, klient detaliczny musi mieć możliwość zamówienia pojedynczego towaru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foit125 Posted July 11 Author Share Posted July 11 hym... Tu akurat jest produkt który jest pakowany minimalne po 5 sztuk, klient ma dostać możliwość wyboru zamiast 5 takich samych, 5 różnych . W zasadzie jest to pro klienckie. Ale sprawdzę o czym piszesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts