Jump to content
  • 0

Niemożność zaaktualizowania - theme.js lub innych plików js

kluku

Question

Posted (edited)

Próbuję dodać dodatkowe tagi do przycisku, który kontroluje ilość produktów w koszyku. W szczególności chcę dodać "aria-label="Zmniejsz wartość"". Osiągnąłem to, edytując plik theme.js znajdujący się w template/assets/js/theme.js i skopiowałem cały plik do katalogu motywu podrzędnego (child-theme/template/assets/js/theme.js). Jednak zmiana nie zaczęła obowiązywać nawet po wyczyszczeniu pamięci podręcznej na karcie Wydajność i upewnieniu się, że wykonałem twarde odświeżenie (Ctrl + F5) i sprawdziłem w oknie incognito.
Z podobnym problemem spotkałem się już wcześniej podczas edycji pliku JS znajdującego się w bibliotece, który był w wersji zminimalizowanej (min.js) , ale wydaje mi się, że wszystko zrobiłem poprawnie. Początkowo miałem włączoną funkcję "CCC" w wydajności, ale później ją wyłączyłem. Próbowałem różnych kombinacji i podejrzewam, że może czegoś nie robię lub może działać jakiś mechanizm buforowania, może jakaś forma łączenia?
Oto edytowany fragment:
<button class="'+s.buttondown_class+' bootstrap-touchspin-up" type="button" aria-label="Zwiększ wartość"> <i class="'+s.verticalupclass+'"></i> <span class="sr-only">Zwiększ wartość</span> </button> <button class="'+s. buttonup_class+' bootstrap-touchspin-down" type="button" aria-label="Zmniejsz wartość"> <i class="'+s.verticaldownclass+'"></i><span class="sr-only">Zmniejsz wartość</span> </button>.
Czy ktoś ma wgląd w to, co może powodować ten problem lub czy jest coś jeszcze, co powinienem sprawdzić? Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

Edited by kluku (see edit history)

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Generalnie pliku theme.js nie powinno się edytować od tego jest plik custom.js aby nanosić zmiany w kodzie, jak już chcesz edytować theme.js to zrób to w właściwy sposób w katalogu dev i następnie skompiluj plik na nowo.