Jump to content
  • 0

"Znikające" pieniądze w PrestaShop Checkout built with PayPal

Fanfe

Question

Cześć, pytanie było w sumie zadane w podlinkowanym wątku, natomiast odpowiedź nie do końca mnie satysfakcjonuje.

Mam moduł PrestaCheckout od PayPala, natomiast często pieniądze są pobierane z konta klienta, ale płatność z jakiegoś powodu nie przechodzi, w ciągu 24h pieniądze wracają na konto klienta, a ja po stronie sklepu nie dostaję absolutnie żadnej informacji o tym co się stało.
Problem najczęściej pojawia się przy wyborze płatności Blik. Dodam, że podczas używania trybu Sandbox wszystko działa, nie ma ŻADNEGO problemu.

Nie do końca też rozumiem dlaczego ten moduł wymaga podania imienia i nazwiska + emaila. Podejrzewam, że te dane mogą być porównywane z danymi w banku i jeśli np. ktoś wprowadzi inny email niż w banku to wtedy pojawia się ten problem.
Ale istnieje mnóstwo stron, które wymagają jedynie wpisania kodu, bez dodatkowych danych.

Ktoś rozwiązał ten problem, albo poleca alternatywę?

Prowadzę niezarejestrowaną działalność, więc właściwie jedyne co mi zostaje to HotPay lub właśnie PrestaCheckout.

Edited by Fanfe (see edit history)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
3 minutes ago, ComGrafPL said:

Z tego co pamiętam, to paypal też wprowadził, że musisz mieć firmowe konto aby płatności działały poprawnie.

Mam w PayPalu typ konta 'Business Account'.

Dodam, że płatności kartą, przelewem i PayPalem działają poprawnie w większości przypadków. Najczęściej jest problem z Blik.

Ale dziwne byłoby gdyby wymagali konta firmowego, a jednocześnie puszczali niektóre przelewy, a niektóre nie

• 0
20 hours ago, ComGrafPL said:

A blika przez co masz skonfigurowanego przez jakiś bank? Jaki jest operator tej formy płatności.

Blik działa przez to samo co inne metody płatności, moduł się nazywa "PrestaShop Checkout made with PayPal", był rekomendowany przez PrestaShopa :)

Czyli z tego co rozumiem to PayPal jest pośrednikiem 

Edited by Fanfe (see edit history)