Jump to content
  • 0

Zmiana czcionki w opisach wszystkich produktów. Prestashop 1.7

Los_Milos

Question

Witam,

mamy jedną stronkę na której w opisach była określana czcionka Georgia. Czy istnieje jakiś sposób, aby odgórnie przywrócić czcionkę domyślną, aby nie trzeba było ręcznie poprawiać kodu każdego pojedynczego opisu?

Próbowałem posiłkować się tymi informacjami: 

Niestety nie zagrało to u mnie i muszę przyznać, że w temacie css jestem zielony.

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Trudno powiedzieć dlaczego u ciebie nie zadziałało rozwiązanie z tamtego wątku, być może jest to kwesta cache sklepu lub przeglądarki albo masz w swoim szablonie inny znacznik dla opisu produktu, lub zwyczajnie jakaś literówka w kodzie. 

• 0
On 7/1/2024 at 12:10 PM, Los_Milos said:

Witam,

mamy jedną stronkę na której w opisach była określana czcionka Georgia. Czy istnieje jakiś sposób, aby odgórnie przywrócić czcionkę domyślną, aby nie trzeba było ręcznie poprawiać kodu każdego pojedynczego opisu?

Próbowałem posiłkować się tymi informacjami: 

Niestety nie zagrało to u mnie i muszę przyznać, że w temacie css jestem zielony.

Ostawiam, że został wklejony kod w Worda. Dodaje on dodatkowe znaczniki oraz style inline.
Jeśli czcionki nie posiadają w kodzie !important - możesz wymusić opis odnosząc się do klasy opisu oraz jego paragrafów oraz span. Wymuszasz wtedy czcionkę systemową oraz ustawiasz important.