Jump to content

Home server kurulumunda admin panel 404 hatası

pardushan

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar,

yakın zamanda raspberry pi5 aldım. Bu makineye debian kurulumu gerçekleştirdim. Ispconfig server yönetim paneli kurdum. Nginx mariadb php8.2 varyasyonları ile kurulumu yaptım. Sonrasında bu sunucumu cloudflare tunnel ile  5 adet domainimi port açmadan internete açmayı başardım. Enteresan bir şekilde çok çok hızlı çalışıyor, 5mb upload hızları ile.

Domainlerimden birine prestashop kurulumunu yaptım. Önyüz gayet hızlı ve güzel çalışıyor ancak yönetim paneli dashboard girebiliyorum ama alt linklere tıkladığımda 404 hatası alıyorum. Bununla ilgili internette hiç bilgi bulamadım. Nginx configürasyon dosyası ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama prestashop için nasıl revize edebileceğimi bilemedim.

Bu konuda herhangi bir fikri olan varmı?

• 2 weeks later...

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak prestashop ile ilgili değilmiş. Nginx yapılandırma dosyası ile alakalı imiş. Yönetim paneli adresine gerekli nginx.conf  eklemelerini yaptıktan sonra çalışmaya başladı. Gerçekten çok hızlı çalışıyor. Bu zamana kadar boşuna para vermişim hostinge. Küçük işletme ihtiyaçlarını görecek düzeyde şimdilik hatta orta düzeyi bile zorlar.  Bu işlerle uğraşan arkadaşlara denemelerini tavsiye ederim. Eski akıllı telefona bile debian kurup deneyebilirsiniz.

• Like 1