Jump to content

Nie działają strony CMS po aktualizacji

lukask10

Recommended Posts

Mam taki problem zrobiłem update sklepu za pomocą 1-click-upgrade z wersji 1.7.8.8 do wersji 1.7.8.11. Wszystko działa poprawnie poza wejściem w wygląd -> strony aby edytować podstrony statyczne. Gdy wybieram wygląd -> strony przekierowuje mnie na pulpit panelu presty gdzie po adresie panelu dostaję: /index.php/improve/design/cms-pages/index.php?controller=AdminDashboard&token=a7077902367d273b91681ef7d61a7867

Same podstrony statyczne działają od frontu. Nie mogę wejść w ich edycję, w ich listę od zaplecza.

Jak rozwiązać ten problem

Aktualizacja przebiegła poprawnie, łącznie z msql ? czy pojawiły się jakies błędy ? lub się zatrzymała w trakcie ?

Wykasuj tez pliki tymczasowe sklepu z przeglądarki  w tym cookies sklepu i ponownie się zaloguj na panel administracyjny.

Tak, nie było błędów. Zakończyła się.

Cache skasowane, równe przeglądarki przerobione

W niektórych miejscach w panelu mam też czasami Odmowa dostępu, np na liście modułów (mimo że wszystko się wyświetla i robić mogę), nie wyświetla się natomiast tylko wygląd ->strony (przekierowuje na pulpit). Zastosowałem ten sposób, ale nie pomogło: 

On 5/27/2024 at 1:35 PM, lukask10 said:

Tak, nie było błędów. Zakończyła się.

Cache skasowane, równe przeglądarki przerobione

W niektórych miejscach w panelu mam też czasami Odmowa dostępu, np na liście modułów (mimo że wszystko się wyświetla i robić mogę), nie wyświetla się natomiast tylko wygląd ->strony (przekierowuje na pulpit). Zastosowałem ten sposób, ale nie pomogło: 

Expand  

Spróbuj przez ftp usunąć folder /var/cache ewentualnie zmień nazwę /var/__cache
W kolejnym kroku spróbuj odpalić panel admina w karcie incognito, może masz zapisane ustawienia w przeglądarce.

Zrobiłem to już wczoraj, bez zmian. Czy ktoś z Państwa może rzucić okiem na to? Przesłałbym dane do sklepu. Jeśli pomoc będzie wymagała większej ilości czasu a przez to jakiś opłat nie ma problemu.

Problemem okazały się nieprawidłowe dane w tabelach ps_accsess oraz ps_authorization_role. Najlepszym i najszybszym sposobem jest opcja pobrania tych ustawień z czystej instalacji danej wersji i zaimportowanie do wyczyszczonych wcześniej tych dwóch tabel.