sylwekb Posted May 15 Share Posted May 15 (edited) Prestashop 1.7.5 Próbuję zlokalizować gdzie jest w tłumaczeniach zaszyty napis Adres faktury, który jest nad formularzem chciałem zmienić na bardziej pasujące Adres dostawy / Dane Odbiorcy ale nie mogę zlokalizować gdzie to jest zaszyte w jakim module tłumaczeń? Czy może w pliku formularzy ale nie sądzę, żeby na sztywno było gdzieś w pliku? Edited May 20 by sylwekb rozwiązane (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaServicePro Posted May 15 Share Posted May 15 Cześć, 1) Zmodyfikuj tłumaczenia modułów: W sekcji „Modyfikuj tłumaczenia” z pierwszego menu rozwijanego wybierz opcję Zainstalowane tłumaczenia modułów. Wybierz moduł związany z procesem realizacji transakcji (np. ps_checkout). Wybierz język, który chcesz edytować. 2) Wyszukaj i edytuj: Użyj paska wyszukiwania lub ręcznie przejrzyj sekcje, aby znaleźć tekst „Adres faktury”. Zmień go na „Adres dostawy / Dane odbiorcy”. Zapisz zmiany. Metoda alternatywna: bezpośrednia edycja pliku Jeśli nadal nie możesz znaleźć tekstu za pomocą narzędzi do tłumaczenia, może być konieczna bezpośrednia edycja pliku szablonu. Oto jak: Znajdź plik szablonu: Uzyskaj dostęp do swojego serwera poprzez FTP lub menedżera plików w panelu sterowania hostingu. Przejdź do następującego katalogu: grzmotnąć Skopiuj kod /themes/twój-motyw/templates/checkout/_partials/ Otwórz plik zawierający formularz adresowy, zwykle jest to checkout-addresses.tpl lub podobny. Edytuj tekst: Wyszukaj w pliku szablonu tekst „Adres do faktury” i zmień go na „Adres dostawy / Dane odbiorcy”. Zapisz plik i prześlij go z powrotem na serwer, jeśli używasz FTP. Wyczyść pamięć podręczną i sprawdź ponownie. Mam nadzieję, że ten sposób Ci pomoże Dobry dzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted May 15 Author Share Posted May 15 Dzięki wielkie ale jest jeszcze w innym miejscu. Mam moduł do jednostronicowego zamówienia typu one page checkout i to było zaszyte w pliku modules/thecheckout/translations/pl.php Dlaczego nie znajduje tłumaczenia w tym wybranym module od strony panelu administracyjnego tego nie wiem ale najważniejsze, że się udało zlokalizować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaServicePro Posted May 15 Share Posted May 15 To wspaniale! Znalazłeś dokładną lokalizację tekstu, który chcesz zmienić. Szczęśliwej sprzedaży! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted May 15 Author Share Posted May 15 (edited) Dziękuję i wzajemnie Edited May 15 by sylwekb (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts