Jump to content

Δημιουργία αντιγράφου του e-shop

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και 10+ χρόνια έχω το e-shop μου με Presta σε κάποια εταιρεία, από την οποία δε μπορώ να το πάρω αυτούσιο διότι το site είναι κάτι σαν "νοικιασμένο" και εγώ απλά το συντηρώ πληρώνοντας τη συνδρομή για hosting.

Τώρα όμως βλέπω πως υπάρχουν πολύ φθηνότερα πακέτα με τις ίδιες δυνατότητες, πχ. μπορώ να πληρώσω μια ετήσια συνδρομή για (σχεδόν) ίδιο προϊόν και να μου βγει πολύ φθηνότερα απ'οτι τώρα.

Το πρόβλημα είναι πως δε μου ανήκει και δε μπορώ να το πάρω. Θα πρέπει δηλαδή να μου δώσουν τα στοιχεία πελατών, προϊόντα κλπ και να φτιαχτεί από την αρχή.

Όμως υπάρχουν ένα σωρό modules και ρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν, οπότε σκέφτηκα πως το καλύτερο είναι να φτιάξω έναν "κλώνο" και απλά να τον ενεργοποιήσω σε ένα άλλο πακέτο Hosting.

Eννοείται πως δεν έχω πρόσβαση στον server, έχω πρόσβαση μόνο στο back office του e-shop.

Η ερώτησή μου είναι αν μπορεί να γίνει κλώνος χωρίς πρόσβαση στον server και αν μπορώ να το αποθηκεύσω προσωρινά κάπου πριν αγοράσω άλλο hosting.

Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
για blog ποιο module χρησιμοποιείς; για ρύθμιση κόστους αποστολής; για εισαγωγή/εξαγωγή δεδομένων;

Για blog δεν έχω κάποιο Module, απ'οτι θυμάμαι. Ρύθμιση κόστους αποστολής χρησιμοποιώ το κλασσικό module του Presta, Carrier Distribution. Για εισαγωγή-εξαγωγή δεδομένων επίσης δεν έχω κάποιο Module.