aramonkg Posted April 28 Share Posted April 28 Καλησπέρα, έχουμε κάποια εικόνα τι πρόκειται να γίνει με soft-POS σε prestashop για πληρωμές με κάρτα και την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων; Διαβάζω την απόφαση της ΑΑΔΕ νομίζω χάνω το χρόνο μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanctusmob Posted April 29 Share Posted April 29 Η έκδοση παραστατικού κατά την πώληση πάντα ήταν υποχρεωτικό Από όσο ξέρω δεν χρειάζεται να γίνει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aramonkg Posted April 29 Author Share Posted April 29 9 hours ago, sanctusmob said: Η έκδοση παραστατικού κατά την πώληση πάντα ήταν υποχρεωτικό Από όσο ξέρω δεν χρειάζεται να γίνει κάτι. Δε διαφωνώ, αλλά πλέον δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του επιχειρηματία η έκδοση του φορολογικού παραστατικού. Αν τα ελληνικά μου είναι καλά διαβάζοντας την Α.1155/2023 η εφαρμογή επί της αρχής «είσπραξη μέσω κάρτας - υποχρεωτική έκδοση παραστατικού από Ταμειακό Σύστημα.» σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει αυτόματα δρομολογούμενη διαδικασία στην εκάστοτε πλατφόρμα e-commerce για έκδοση φορολογικού παραστατικού κατά την πληρωμή με κάρτα δια μέσου, στην προκειμένη περίπτωση, soft-POS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aramonkg Posted May 3 Author Share Posted May 3 Και επίσημα πλέον μέσω απόφασης της ΑΑΔΕ (Α.1074/2024) δεν υπάρχει υποχρέωση κλειδώματος e-POS και ταμειακής στα e-shops...για τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts