oszman Posted April 24 Share Posted April 24 Dzień dobry, otóż mam problem w prestashop 8.1.0 mam ustawioną darmową dostawę od 300 zł , chciałbym żeby kurier za pobraniem był wykluczony jak to zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 24 Share Posted April 24 Jeśli naliczasz koszty wysyłki na podstawie kwoty zamówienia to najlepiej zrobić to nie globalnie a w przewoźnikach dodając odpowiedni zakres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mabcin Posted April 24 Share Posted April 24 7 hours ago, endriu107 said: Jeśli naliczasz koszty wysyłki na podstawie kwoty zamówienia to najlepiej zrobić to nie globalnie a w przewoźnikach dodając odpowiedni zakres. Ale chyba stosując ten pomysł co podałeś nie będzie mu działał moduł wyświetlający "do darmowej dostawy brakuje..." oczywiście jeśli go używa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 oszman Posted April 25 Author Share Posted April 25 W preferencjach wysyłki mam ustawione Darmowa dostawa obowiązuje od 300 zł @Mabcin nie używam takiego modułu ja nie jestem aż tak ogarnięty w prestashop same podstawy ogarniam (robili nam stronę to tam swoje moduły dodawali) więc szukam rozwiązania jak sam to zrobić mogę bardzo proszę o pomoc waszą !:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mabcin Posted April 25 Share Posted April 25 Takie ustawienie jak to które podaje niżej daje Ci, że masz płatną dostawę 15zł dla każdego zamówienia do 2tys zł. Powyżej tej kwoty jest darmowa dostawa. I musisz wtedy dal każdego przewoźnika zrobić taką regułę. A dla Pobrania które nie chce by było darmowe ustawiasz jak na drugim zdjęciu (od 0 do jakiejś dużej kwoty) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 oszman Posted April 25 Author Share Posted April 25 @Mabcin Ok tylko jest kwestia tego, że ja muszę mieć zamówienie według wagi zdefiniowane nie według ceny całkowitej. Klient mi zamówi za 15 zł na wagę 1k i co wtedy ? dlatego chyba nie mogę ustawić takiej reguły jaką mi podałeś?? bo jak widać do każdej wagi mam przypisaną cenę w sensie z zakresu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mabcin Posted April 25 Share Posted April 25 47 minutes ago, oszman said: @Mabcin Ok tylko jest kwestia tego, że ja muszę mieć zamówienie według wagi zdefiniowane nie według ceny całkowitej. Klient mi zamówi za 15 zł na wagę 1k i co wtedy ? dlatego chyba nie mogę ustawić takiej reguły jaką mi podałeś?? bo jak widać do każdej wagi mam przypisaną cenę w sensie z zakresu. Nie zauważyłem screana Twojego bo z telefonu pisałem. To może zostaw kuriera pobraniowego tak jak masz, że od wagi będzie dobierał odpowiednią stawkę za transport. A po prostu w inny przewożnikach typu np. paczkomat tak jak Ci podałem wyżej, że od ceny całkowitej. I zamówienia od 0 do 300 masz jakaś tam stawkę transportu, a powyżej 300 masz 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 25 Share Posted April 25 W standardzie prestashop nie obsługuje takiego scenariusza jak w twoim przypadku co nie oznacza że nie da się osiągnąć takiego efektu, wszystko zależy od kilku czynników. Po pierwsze najlepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z gotowego modułu za który trzeba zapłacić, natomiast jeśli masz mały sklep i wprowadzasz produkty ręczne to jest sposób żeby wyłączyć takiego przewoźnika dodając odpowiednie parametry do produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 oszman Posted April 25 Author Share Posted April 25 No właśnie domyślam się, ale nie mogę decydować za szefa więc zapytał czy mogę tak zrobić jak nie to najwyżej wyłączę darmową dostawę bo trochę z tym roboty jest i tak już musiałem parametry ustawić do innych dużych produktów żeby były wyłączone z darmowej dostawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
oszman
Dzień dobry,
otóż mam problem w prestashop 8.1.0 mam ustawioną darmową dostawę od 300 zł , chciałbym żeby kurier za pobraniem był wykluczony jak to zrobić ?
8 answers to this question
Recommended Posts