pousiu18 Posted April 14 Share Posted April 14 Mam sklep na PS w wersji 1.7.8.1, i z dnia na dzień pojawił się problem. Nie można zalogować się do Panelu Administracyjnego. Po wpisaniu danych logowania i zatwierdzeniu przyciskiem Zaloguj się strona przeładowuje się, i na tym koniec. Oczywiście dane logowania poprawne. Ze swojej strony: Skasowałem ręcznie zawartość katalogu var/cache/prod. Tryb developerski nie zwraca żadnych błędów. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co może być nie tak? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Pozdrawiam Dawid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted April 14 Share Posted April 14 Taki objaw jest typowy dla pewnego wirusa atakującego ostatnio intensywnie sklepy PrestaShop. Trzeba wyczyścić pliki i zastosować znane łatki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemex Posted April 14 Share Posted April 14 Tak w pierwszej kolejności bym sprawdził stronę pod względem infekcji, jak odwirusowuje strony to zabieg atakującego jak podmienia system płatności, oczywiście problem może być też programistyczny ale najpierw bym sprawdził podatność sklepu na infekcję. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pousiu18 Posted April 18 Author Share Posted April 18 Dziękuję za podpowiedzi. Po zmianie pliku AdminLoginController.php w kontrolerze wszystko zaczęło działać. Walczę dalej. Pozdrawiam DP Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemex Posted April 19 Share Posted April 19 Dla tego pisałem o infekcji, pliki same z siebie się nie zmieniają uniemożliwiając logowanie do panelu. Wiele sklepów odwirusowywałem i w 90% jeżeli była infekcja atakujący blokował możliwość logowania do panelu admina szczególnie jak podmieniał system płatności w koszyku na swój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts