Jump to content
  • 0

Wyłączenie lub włączenie metody dostawy dla miasta lub kodu pocztowego.

kamilbqk

Question

Dzień dobry, od razu zaznaczę, że mam pewien problem, którego nawet do końca nie potrafię dobrze wyjaśnić. W ostatnim czasie zakupiłem wtyczkę "Wyłączenie lub włączenie metody dostawy dla miasta lub kodu pocztowego". Wtyczka wydawała mi się banalnie prosta w obsłudze i niby po części taka jest, jednak gdy chciałem zabrać się do konfiguracji, zdałem sobie sprawę, że tak nie jest. W sklepie posiadam 4 formy dostawy, takie jak:

- Dostawa - 490 zł brutto
- Warszawa - 50 zł brutto
- województwo Mazowieckie poza Warszawą - 100 zł brutto
- Odbiór osobisty

Chcę skonfigurować to w ten sposób, aby dostawa 490 zł brutto wyświetlała się w całej Polsce poza województwem Mazowieckim, dostawa 100 zł brutto w województwie mazowieckim, a dostawa 50 zł brutto, tylko w Warszawie.

Wtyczka również ma opcję odwrotnego działania modułu co jeszcze bardziej ryje mi beret. Działa to na tej zasadzie (Gdy opcja jest wyłączona moduł pozwala na wyłączenie dla określonych warunków danej metody dostawy, a gdy włączymy odwrotne działanie, to wtedy włączamy metodę dostawy dla określonych warunków).

I gdy na przykład chcę wyłączyć inne metody dostawy dla Warszawy, to wpisuję w pole Wykluczenia Warszawę. Spoko, ale co w wypadku, gdy chcę w mazowieckim wykluczyć miejscowość Leszno? Która muszę podać w formie dostawy - 490 zł brutto wiedząc, że są takie dwie miejscowości w Polsce?

Drugi problem, to wykluczenie miejscowości po kodach pocztowych, których w Polsce jest około 21k.

Czy ja coś źle kombinuję podczas konfiguracji tej wtyczki? Czy, po prostu to nie jest wtyczka odpowiednia dla mojego sklepu? Załączam zdjęcia, które może w jakiś sposób pomogą Państwu zrozumieć problem.
Wtyczka to: https://prestadev.pl/pl/moduly-prestashop/wlaczenie-metody-dostawy-dla-miasta-lub-kodu-pocztowego.html

photo1.png

Photo2.png

photo3.png

photo4.png

1 answer to this question

Recommended Posts