Jump to content
  • 0

Czy update z wersji 8.1.0 do wersji 8.1.5 będzie miał jakieś negatywne skutki?

nextQv

Question

Witam, mam pilne pytanie, czy jeżeli zaktualizuję mój sklep z wersją 8.1.0 do wersji 8.1.5 to coś się stanie? np. czy usuną się produkty, customowy css oraz html i inne rzeczy, czy mogę bez problemowo ją ulepszyć?

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Najlepiej aktualizować system + moduły w pierwszej kolejności moduły później system, szablon jak masz płatny i tak się nie zaktualizuje automatycznie.

Na pewno dla własnego spokoju przed aktualizacją wykonać kopię bezpieczeństwa plików i bazy danych, różnie to bywa aktualizacja się zawiesi, jakiś błąd, prąd wyłączą, problem na serwerze podstawa to mieć kopię aby było z czego przywrócić, wprawdzie większość serwerów na opcję kopie bezpieczeństwa ale nawet admini serwerów mówią że sklep ma ponad 46 tyś plików i lepiej ręcznie mieć zrobioną kopię.

W module aktualizacji wyłącz na NIE

Back up my files and database Nie

Automatically back up your database and files in order to restore your shop if needed. This is experimental: you should still perform your own manual backup for safety.

Back up my images Nie

Jeżlei obawiasz się o szablon darmowy, lub robiłeś w nim jakieś zmiany programistyczne w wyglądzie które nie sa zapisane w pliku custom.css to wyłącz Upgrade the default theme na NIE

Switch to the default theme  też na NIE tym bardziej jak masz szablon płatny wdrożony

Regenerate RTL stylesheet na NIE

Keep the customized email templates na TAK

ja ogólnie mam takie ustawienia jak poniżej i aktualizacje przebiegają bez problemów, ale pamiętaj o kopii bezpieczeństwa to podstawa.

Obraz-330.jpg