foit125 Posted January 31 Share Posted January 31 W sklepie powyżej pewnej kwoty jest darmowa wysyłka. W koszyku pojawia się Wysyłka : Odbiór osobisty a chciałbym żeby wyświetlało się "za darmo". Gdzie to można ustawić albo zmienić komunikat. Szukam nie potrafię znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted January 31 Share Posted January 31 W zakładce Przewoźnicy - Preferencje ustaw sobie domyślny przewoźnik kurier np DPD czy jakie tam masz, jak kwota przeskoczy zakupów ponad ustawiona darmową dostawę (Darmowa dostawa obowiązuje od) wtedy wskoczy 0 zł. dostawa zamiast odbiór osobisty, Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 foit125 Posted January 31 Author Share Posted January 31 Dzięki za odpowiedź. Niestety nie zmiennie pisze mi Odbiór Osobisty. Zastanawiam się czy nie było to zmienione gdzieś w tłumaczeniach ? Czy może to jest w jakimś szablonie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted January 31 Share Posted January 31 Nie rozumiem tego pytania napis Odbiór osobisty ma być innym napisem ? ale jeżeli ten napis dotyczy odbioru osobistego to nie rozumiem konsensu jego zmiany, hmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 foit125 Posted February 1 Author Share Posted February 1 Powinno być za darmo albo 0 pln. Jest ustawiona darmowa wysyłka powyżej kwoty 200 pln. Po przekroczeniu tej kwoty powinno się się pojawiać przy dostawie/wysyłce "Za darmo" albo "0 pln". Tymczasem pojawia się " Odbiór osobisty". Zastanawiam się w którym miejscu jest szablon odpowiedzialny za tą informację lub w którym miejscu mogło to być zmienione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted February 1 Share Posted February 1 Przy wyborze przewoźnika, powinno się pokazać Odbiór osobisty i koszt wysyłka darmowa, jeśli masz tak ustawione. Chyba, że używasz jakiegoś OPC lub dodatkowych modułów do ustawiania kosztów wysyłek, filtrów u przewoźników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 foit125 Posted February 1 Author Share Posted February 1 A ja mam tak jak na screenie. Po przekroczeniu 500 jest ustawiona darmowa wysyłka i zamiast "darmowa" pokazuje się Odbiór osobisty przy każdej formie wysyłki za wyjątkiem tej z modułu dpd Wydaje mi się, że to może jest w jakiejś templatce/pliku ręcznie zmienione z "za darmo" na "odbiór osobisty". Tylko który plik odpowiada za darmową wysyłkę. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted February 1 Share Posted February 1 Wejdź w taki razie na Międzynarodowy - Tłumaczenia - Tłumaczenie stron sklepu wybierz jaki masz szablon / język polski wyszukaj Odbiór osobisty sprawdź czy nie masz w szablonie pomieszane tłumaczenia, skoryguj i zapisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 foit125 Posted February 6 Author Share Posted February 6 Tak próbowałem w tłumaczeniach ale to nie zadziałało bo tego tam nie ma. Rozwiązaniem okazało się odnalezienie pliku: app/Resources/translations/pl-PL/ShopThemeCheckout.pl-PL.xlf i ręcznie przywrócenie tam "Za Darmo" bo było wpisane "odbiór osobisty". <trans-unit id="b24ce0cd392a5b0b8dedc66c25213594" approved="yes"> <source>Free</source> <target state="final">Za darmo</target> <note>Line: 376</note> </trans-unit> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
foit125
W sklepie powyżej pewnej kwoty jest darmowa wysyłka.
W koszyku pojawia się Wysyłka : Odbiór osobisty a chciałbym żeby wyświetlało się "za darmo".
Gdzie to można ustawić albo zmienić komunikat.
Szukam nie potrafię znaleźć
8 answers to this question
Recommended Posts