lenartt Posted December 16, 2023 Share Posted December 16, 2023 Witam, Może ktoś mi pomoże z tym tematem? Mianowicie dodałem nową kolumnę o nazwie "is_avaliable" do tabeli ps_attribute. Teraz chciałbym żebe te wartości wyświetliła przy atrybucie w każdym produkcie na sklepie. Wersja Prestashop to 1.7 Z góry dziękuje za pomoc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 16, 2023 Share Posted December 16, 2023 Musisz pobrać ta informacje z bazy i wyświetlić. W mojej ocenie lepsza opcją było by to zrobić jako osobny moduł z własna tabelą, po pierwsze przy aktualizacji sklepu będzie łatwiej a po drugie nie trzeba edytować natywnych plików presty aby osiągnąć efekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenartt Posted December 16, 2023 Author Share Posted December 16, 2023 (edited) Ok,dzięki. Ale jak to wyświetlić dane z tabeli na karcie produktu przy atrybucie? Edited December 16, 2023 by lenartt (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 16, 2023 Share Posted December 16, 2023 To zależy jak pobierasz te dane jak poprzez modyfikacje obiektu product to w taki sam jak pozostałe natywne pola, jak swoim zapytaniem to musisz to potem jakoś przekazać do widoku. Tutaj masz dowolność opcji więc zrób tak jak ci najlepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenartt Posted December 16, 2023 Author Share Posted December 16, 2023 4 hours ago, endriu107 said: Musisz pobrać ta informacje z bazy i wyświetlić. W mojej ocenie lepsza opcją było by to zrobić jako osobny moduł z własna tabelą, po pierwsze przy aktualizacji sklepu będzie łatwiej a po drugie nie trzeba edytować natywnych plików presty aby osiągnąć efekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenartt Posted December 16, 2023 Author Share Posted December 16, 2023 1 hour ago, endriu107 said: To zależy jak pobierasz te dane jak poprzez modyfikacje obiektu product to w taki sam jak pozostałe natywne pola, jak swoim zapytaniem to musisz to potem jakoś przekazać do widoku. Tutaj masz dowolność opcji więc zrób tak jak ci najlepiej. A dokładnie? Chodzi mi to aby wsyswietlic te wartości w szablonie product-variants.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 16, 2023 Share Posted December 16, 2023 Jak pobierasz wartość z tej tabeli i jak przekazujesz te dane do widoku? Przypominam że jesteśmy w dziale dla deweloperów więc pokaż kod który masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts