Genç Moda Posted November 26, 2023 Share Posted November 26, 2023 (edited) Selamlar Arkadaşlar, Hosting.com.tr firmasında cPanel kullanmaktayım. Prestashop uzun bir süredir kullanıyordum ve kendi çalışmalarım yedekli bir halde duruyor. Uzun bir zaman sonra temiz bir hosting ile Prestashop 8.1.1 güncel versiyonunu kurmayı istedim. Kurduktan sonra bir çeşit hata veriyor. Aşağıda detaylarını paylaşıyor olacağım. Desteklerinizi rica ediyorum. Teşekkürler. DEV Mode kapalıyken panele giriş yapabiliyorum ama admin panelde herhangi bir menüye girmek istediğimde şu hata ile karşılaşmaktayım; config üzerinden DEV Mode aktifleştirdiğimde ise şu hata çıktılarını almaktayım; Invalid "it-IT" locale. şeklinde bir hata veriyor. 2. defa hositng firması rehberliğinde temiz bir kurulum dahî gerçekleştirdim ancak sorun bu şekilde. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler, iyi forumlar. Prestashop sürümü 8.1.1. Php Version 8.1 (Önerilen eklentilerin hepsi aktif) Stok Tema aktif yeni kurulum yapıldı. Windows işletim sistemi kullanıyorum Opera tarayıcı kullanmaktayım. Herhangi bir ek modül yüklü değil. Edited November 26, 2023 by Genç Moda ÇÖZÜLDÜ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genç Moda Posted November 26, 2023 Author Share Posted November 26, 2023 Okuyup anlamaya çalıştığım kadarıyla yanlış dil lokasyonu gibi bir hata veriyor ama çözümünü hâlâ bulamadım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genç Moda Posted November 26, 2023 Author Share Posted November 26, 2023 Güncelleme: italyanca dil dosyasının konumunu sorgularken hata veriyor. Bu soruyu nasıl iptal edebilirim veya italyanca dil dosyasının bulunduğu konum Database olarak mı tutuluyor biliyor musunuz? Elle boş bi dosya oluşturmayı deneyeceğim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genç Moda Posted November 26, 2023 Author Share Posted November 26, 2023 Arkadaşlar sorunun kaynağı CHMOD izinlerini değiştirmeniz gerekiyor. public_html içerisinde mağazanın kurulu olduğu alanda FileZilla ile Bütün Klasör ve Alt klasörler 775 Bütün Dosya ve Alt dosyalar 664 olarak ayarlıyoruz. Sorunun asıl kaynağı da kurulum sonrası panel tarafında index atamasını = 0 yapması, Database alanında ps_tab_lang gibi bir çok alanda dil verileri bulunan table'ları boş olarak atıyor. Elle düzeltmek sorun. Mağaza kurulumunda Türkçe olarak seçmem sonucu bu sorunu yaşamışım. Hosting tarafıyla alakalı olabilir. Baransel Pamuk isimli arkadaşın yaptığı öneriyle sorun düzelmiş oldu. Teşekkürler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts