luka89waw1 Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 Witam, proszę o pomoc. Sprawa jest taka, zamiast wyszukać to czego klient szuka, znajduje inny towar, a to co powinno jest na samym dole. Może to kwestia ustawień innych. Przykładowo na www.inter-kop.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 Wyszukuje słowo kluczowe "Łyżka" a w każdym tytule jest ono podane więc szuka dobrze, pytanie tylko dla czego nie wyszukała też dodatkowo 90 cm bo rozumiem jest ten produkt dodany w sklepie, w pierwszej kolejności przeładuj wyszukiwarkę tu napisałem solucję jak to zrobić https://www.presta-polskie-wsparcie.pl/strona/PrestaShop-problem-wyszukiwarka-nie-dziala-poprawnie jak nie podziała będziemy myśleć dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 luka89waw1 Posted November 17, 2023 Author Share Posted November 17, 2023 (edited) Nie mogło nic ;/ Nom szuka samo Łyżka, wszystkie produkty włączone Edited November 17, 2023 by luka89waw1 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 Ale w pisałem we wyszukiwarce Łyżka 90 cm i wyszukało mi tą łyżkę bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 luka89waw1 Posted November 17, 2023 Author Share Posted November 17, 2023 No tak wiem, ale czemu najpierw wyświetla te inne łyżki, niż konkretną co szukam pod hasło? A ta dopiero na dole Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 Bo tak działa wyszukiwarka wyszukuje każdy zwrot zawierający słowo łyżka a w każdym wyrazie ma pan przecież słowo łyżka dla tego je wszystkie znajduje, można by przeprogramować wyszukiwarkę i narzucić aby szukało tylko dokładny zwrot wpisany ale nie tędy droga bo jak Pan wymusi aby wpisywali za każdym razem dokładnie Łyżka 90 cm ktoś wpisze tylko Łyżka 90 bez podania cm i nic mu nie wyszuka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 To nie jest błąd poprostu w sklepie jest duża zbieżność nazw w tytułach, bo w każdym tytule ma Pan wpisane "łyżka" konfiguracyjnie tego się nie zmieni można by przeprogramować wyszukiwarkę, ale ja prywatnie bym nie szedł w tym kierunku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 luka89waw1 Posted November 17, 2023 Author Share Posted November 17, 2023 Rozumiem, też tak myśle Dzięki za wyjaśnienie. P.S Żaden Pan 😜 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
luka89waw1
Witam, proszę o pomoc. Sprawa jest taka, zamiast wyszukać to czego klient szuka, znajduje inny towar, a to co powinno jest na samym dole. Może to kwestia ustawień innych. Przykładowo
na www.inter-kop.pl
7 answers to this question
Recommended Posts