Praxandros Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 Καλησπέρα σε όλους. Έχω να επισκευθώ την κοινότητα σχεδόν 2 χρόνια. Πάντα η βοήθεια σας ήταν πολύ χρήσιμη και σας ευχαριστώ. Χρειάζομαι πάλιν την βοήθεια σας για κάτι που φαίνεται πολύ απλό αλλά δυστυχώς με ταλαιπωρεί. Το eshop που μου βγάζει πρόβλημα είναι ανοικτό και δουλεύει από το 2018. Είναι σε Prestashop 1.7.6.5 και μέχρι πριν 3 ημέρες σε PHP 7.4.33 Μου ζήτησαν να αλλάξω τιμές σε μερικά προϊόντα και πριν την αλλαγή αναβάθμησα και την PHP σε 8.1.25. Όταν έκανα την αλλαγή στις τιμές, στο eshop μου παρουσιάζει τις τιμές πώλησης χωρίς VAT. Πήγα στα Customer Settings => Groups => και δήλωσα ξανά να μου δείχνει τις τιμές με VAT, έκανα Clear Cache αλλά στο eshop εξακολουθεί να μου παρουσιάζει τις τιμές πώλησης όλων των προϊόντων, χωρίς VAT. Έχω επαναφέρει την PHP στο 7.4.33 χωρίς αποτέλεσμα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ. Praxandros Link to comment Share on other sites More sharing options...
Site-View Posted November 15, 2023 Share Posted November 15, 2023 Μηπως υπαρχει καποιο CDN στο site που κραταει cache? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestag0od Posted November 15, 2023 Share Posted November 15, 2023 Αφού έκανες ότι αναφέρεις μετά άρχισε να δείχνει τις τιμές χωρίς VAT σε αυτά που άλλαξες τις τιμές ή και σε όλα τα άλλα προϊόντα του καταλόγου? Εαν μόνο σε αυτά που άλλαξες τότε κοίταξες σε κάθε ένα απο αυτά εαν είναι δηλωμένος ο συντελεστής ΦΠΑ που θέλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasev Posted December 1 Share Posted December 1 Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα στο presta 8.2 μόλις τοποθέτησα 2 διαφορετικά tax rules 24% - 17% εξαφανιστηκαν οι τιμεσ με φπα και κατα το checkout ολοκληρωνεται η αγορα χωρις φπα ανεξαρτητα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Site-View Posted December 1 Share Posted December 1 6 hours ago, kostasev said: Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα στο presta 8.2 μόλις τοποθέτησα 2 διαφορετικά tax rules 24% - 17% εξαφανιστηκαν οι τιμεσ με φπα και κατα το checkout ολοκληρωνεται η αγορα χωρις φπα ανεξαρτητα . Για να κανεις αυτο, λογικα θελεις να εχεις διαφορετικα ΦΠΑ στα προιοντα, αν ειναι απο τα 5 νησια που εχουν μειωμενο. Μεσα απο το presta δεν γινεται αυτο, θελει module για να μπορει να ξεχωριζει αν ειναι χονδρικη θα εχει 17% και αν ειναι λιανικη 24%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasev Posted December 1 Share Posted December 1 Ευχαριστώ για την απάντηση , ένα ς τρόπος που σκέφτηκα είναι να κουμπωσω μια υπολογισμένη έκπτωση στο group γιατί το site ειναι χονδρικής μόνο .Εάν γνωρίζεις κάποιο module ενημέρωσε με .thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestag0od Posted December 2 Share Posted December 2 On 12/1/2024 at 9:34 AM, kostasev said: Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα στο presta 8.2 μόλις τοποθέτησα 2 διαφορετικά tax rules 24% - 17% εξαφανιστηκαν οι τιμεσ με φπα και κατα το checkout ολοκληρωνεται η αγορα χωρις φπα ανεξαρτητα . Για να μην γράφω έβαλα την ερώτηση σε AI. Κάποια βήματα απο τα παρακάτω θα στα πρότεινα και εγώ: ------------------------------------- 1. Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις των Tax Rules Μεταβείτε στο International > Taxes και ελέγξτε τους Tax Rules. Επιβεβαιώστε ότι κάθε κανόνας έχει σωστά ποσοστά φόρου (π.χ. 24% και 17%) και ότι αντιστοιχίζεται σωστά στις χώρες ή τις ζώνες στις οποίες ισχύει. Σιγουρευτείτε ότι οι κανόνες δεν επικαλύπτονται. Αν έχετε πελάτες από περιοχές με διαφορετικό ΦΠΑ, πρέπει να χρησιμοποιείτε ζώνες ή χώρες για τη διαφοροποίηση. 2. Ελέγξτε τη Ρύθμιση των Προϊόντων Μεταβείτε στα Catalog > Products και επεξεργαστείτε τα προϊόντα σας. Στην καρτέλα Prices, ελέγξτε ότι κάθε προϊόν έχει αντιστοιχιστεί σε σωστό κανόνα φόρου (Tax Rule) π.χ., "24% VAT" ή "17% VAT". Αν είναι επιλεγμένο "No Tax", το προϊόν δεν θα χρεώνει ΦΠΑ. 3. Ελέγξτε τη Διαμόρφωση Πελατών Μεταβείτε στα Customers > Groups. Ελέγξτε ότι οι ομάδες πελατών έχουν ενεργοποιημένη την επιλογή Show Prices with Tax. Αν αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη, οι τιμές θα εμφανίζονται χωρίς ΦΠΑ. Σιγουρευτείτε ότι οι πελάτες έχουν αντιστοιχιστεί σωστά στις ομάδες που υπολογίζουν ΦΠΑ. 4. Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις στο Checkout Μεταβείτε στο International > Localization > Taxes: Ενεργοποιήστε την επιλογή Enable Tax. Σιγουρευτείτε ότι η επιλογή Display tax in the shopping cart είναι ενεργή. Μεταβείτε στο Shop Parameters > Customer Settings > Groups: Ελέγξτε ότι η ομάδα Default Group (συνήθως "Guest" ή "Customer") υπολογίζει ΦΠΑ. 5. Ελέγξτε τη Δομή των Ζωνών και των Χωρών Μεταβείτε στο International > Locations > Zones. Ελέγξτε ότι οι χώρες και οι ζώνες στις οποίες εφαρμόζεται ο ΦΠΑ είναι σωστά ορισμένες. Κάθε χώρα πρέπει να συνδέεται με τον σωστό κανόνα ΦΠΑ. 6. Αναβάθμιση Cache και Ρυθμίσεων Καθαρίστε την cache από το Advanced Parameters > Performance: Πατήστε "Clear Cache". Αν έχετε ενεργοποιήσει Debug Mode, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τη βελτιστοποίηση και το caching. 7. Δοκιμάστε Ξανά Δημιουργήστε έναν λογαριασμό πελάτη και προσπαθήστε να κάνετε μια αγορά: Ελέγξτε αν οι τιμές εμφανίζονται σωστά στο καλάθι και στο checkout. Επιβεβαιώστε ότι ο ΦΠΑ περιλαμβάνεται στην τιμή ή εμφανίζεται ξεχωριστά, ανάλογα με τη ρύθμιση. Αν το πρόβλημα παραμένει: Ελέγξτε για τυχόν module τρίτων που επηρεάζουν τον υπολογισμό ή την εμφάνιση του ΦΠΑ. Ενεργοποιήστε το Debug Mode από το Advanced Parameters > Performance για να εντοπίσετε πιθανές συγκρούσεις ή λάθη. ------------------------------------------------ Εαν δεν διορθωθεί το πρόβλημα τότε μάλλον κατάλαβα λάθος την ερώτηση και πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο module σαν αυτό: https://addons.prestashop.com/en/shipping-costs/29332-advanced-shipping-cost-plus.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasev Posted December 4 Share Posted December 4 Ευχαριστω για την απαντηση αλλα μαλλον καταλαβες λαθος . ΤΟ ΑΙ ειναι αλλου για αλλου σε αυτο το θεμα και γενικα σε πολλες ερωτησεις debug toυ prestashop . Κανανικα εφοσον ενεργοποιουμε tax rule 17% gia συγκεκριμενες πολεις η νησια θα επρεπε να δουλευει ο κωδικας και να αλλαζει την χρεωση του Φ.Π.Α οταν επιλεγεις tax rule βαση της διευθυμσης αποστολης . Επιπλεον εγω συναντισα και προβλημα οταν πηγα και εβαλα zipcode range δεν μου επερνε πολλαπλα zip code .Οπως και να εχει με το που αφαιρεθει το all απο το tax rule του 24% σταματαει πλεον να εμφανιζεται το Φ.Π.Α μεσα στα product page αλλα και στο checkout . Mακαρι να βρεθει λυση γιατι το presta ειναι ιδανικο με συγκεκριμενα Module gia b2b site . Tωρα h λυση που θα κανω ειναι να ενεργοποιω συγκεκριμενη εκπτωση ποσοστο που να αφαιρει την διαφορα του φ.π.α στους πελατες που το δικαιουνται και να μπαινει καρφωμενα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts