Michał89 Posted October 30, 2023 Share Posted October 30, 2023 Witam, Posiadam prestashop 1.7.8.7 Chciałem zapytać jak sprawić by komentarz do zamówienia (ten, który jest standardowo w zakładce dostawa) pojawił się w podsumowaniu końcowym zamówienia (po kliknięciu złóż zamówienie) i w mailu potwierdzającym zamówienie. Domyślam się, że trzeba to zrobić w kodzie, bardzo bym prosił o naprowadzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 30, 2023 Share Posted October 30, 2023 O ile dobrze pamiętam to w klasie PaymentModule możesz zdefiniować co chcesz dodać w wiadomości email do klienta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał89 Posted October 31, 2023 Author Share Posted October 31, 2023 (edited) Wszedłem w plik i niestety nie do końca wiem co dalej. Ta wiadomość od klienta z tego co grzebałem w innych plikach to chyba delivery message, mam to gdzieś w PaymentModule umieścić? I jeszcze pytanie czy to co zamieszczę w PaymentModule to czy pojawia się zarówno w potwierdzeniu zamówienia w mailu i w podsumowaniu zamówienia na stronie? Edited October 31, 2023 by Michał89 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 W podsumowaniu raczej się nie pojawi, nie wiem o którym miejscu dokładnie piszesz. W PaymentModule odszukaj sobie miejsce gdzie jest wysyłana wiadomość coś na zasadzie Mail::Send() i tam możesz zdefiniować zmienną którą można później dodać do szablonu email. Oczywiście wszystko rób poprzez override. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts