get3code Posted October 24, 2023 Share Posted October 24, 2023 Witajcie, udostępniam moduł do czyszczenia pamięci w Cloudflare z poziomu PrestaShop. Moduł który udostępniam jest za darmo. Moduł został napisany na własne potrzeby. Aby korzystać z modułu trzeba uzupełnić trzy pola związane z API / ZONE / EMAIL. Po prawidłowym podaniu danych można czyścić cache z poziomu PrestaShop. dwie wersje językowe EN / PL moduł działa na wersji PrestaShop 1.6 - 8.1.2 moduł nic nie usuwa, nie zmienia plików, jest całkowicie bezpieczny get3cloudflare.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diwad Posted August 3, 2024 Share Posted August 3, 2024 Dziękuje kolego za modul. Czy dałoby się spiąć czyszczenie cache presty z zakładki Wydajność z czyszczeniem cache w CF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted August 4, 2024 Author Share Posted August 4, 2024 17 hours ago, Diwad said: Dziękuje kolego za modul. Czy dałoby się spiąć czyszczenie cache presty z zakładki Wydajność z czyszczeniem cache w CF? Czyszczenie Cache CloudFlare jest zupełnie inną czynnością niż czyszczenie cache PrestaShop. Jeśli używasz zdań cron - możesz również dodać czyszczenie cache PrestaShop w oddzielnym pliku - to powinno załatwić problem. Przykład takiego czyszczenia za pomocą pliku masz tutaj: https://gist.github.com/MattLewa/dec741ee5d2f5d6418a8186f091b1c02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diwad Posted August 4, 2024 Share Posted August 4, 2024 Tak, wiem, że to inna czynność, ale zastanawiam się jak możnaby to zrobić, że cache CF jest czyszczony w czasie naciśnięcia ręczne przycisku czyszczenia cache w preście, bo czasem mamy przez to rozjazdy i dziwne problemy jak nie wyczyścimy w CF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted August 4, 2024 Author Share Posted August 4, 2024 27 minutes ago, Diwad said: Tak, wiem, że to inna czynność, ale zastanawiam się jak możnaby to zrobić, że cache CF jest czyszczony w czasie naciśnięcia ręczne przycisku czyszczenia cache w preście, bo czasem mamy przez to rozjazdy i dziwne problemy jak nie wyczyścimy w CF. Moduł który udostępniłem pozwala szybko wyczyścić cache w CloudFlare. Rozwiązanie o którym piszesz wyżej, jest to indywidualna modyfikacja. Mój moduł tego nie posiada ani nie zapowiada się na to, aby działał razem z przyciskiem wyczyść cache z Prestashop. Tutaj jest płatny moduł który może rozwiązać twój problem: https://addons.prestashop.com/pl/seo-pozycjonowanie-naturalne/90254-cloudflare-cdn-purge-cache.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts