Jump to content

[Darmowy] Moduł Cloudflare dla Prestashop

get3code

Recommended Posts

Witajcie, udostępniam moduł do czyszczenia pamięci w Cloudflare z poziomu PrestaShop. Moduł który udostępniam jest za darmo. Moduł został napisany na własne potrzeby. Aby korzystać z modułu trzeba uzupełnić trzy pola związane z API / ZONE / EMAIL. Po prawidłowym podaniu danych można czyścić cache z poziomu PrestaShop.

• dwie wersje językowe EN / PL
  • moduł działa na wersji PrestaShop 1.6 - 8.1.2
  • moduł nic nie usuwa, nie zmienia plików, jest całkowicie bezpieczny

get3cloudflare.zip

• 9 months later...
17 hours ago, Diwad said:

Dziękuje kolego za modul. Czy dałoby się spiąć czyszczenie cache presty z zakładki Wydajność z czyszczeniem cache w CF?

Czyszczenie Cache CloudFlare jest zupełnie inną czynnością niż czyszczenie cache PrestaShop.
Jeśli używasz zdań cron - możesz również dodać czyszczenie cache PrestaShop w oddzielnym pliku - to powinno załatwić problem.
Przykład takiego czyszczenia za pomocą pliku masz tutaj: https://gist.github.com/MattLewa/dec741ee5d2f5d6418a8186f091b1c02

Tak, wiem, że to inna czynność, ale zastanawiam się jak możnaby to zrobić, że cache CF jest czyszczony w czasie naciśnięcia ręczne przycisku czyszczenia cache w preście, bo czasem mamy przez to rozjazdy i dziwne problemy jak nie wyczyścimy w CF.

27 minutes ago, Diwad said:

Tak, wiem, że to inna czynność, ale zastanawiam się jak możnaby to zrobić, że cache CF jest czyszczony w czasie naciśnięcia ręczne przycisku czyszczenia cache w preście, bo czasem mamy przez to rozjazdy i dziwne problemy jak nie wyczyścimy w CF.

Moduł który udostępniłem pozwala szybko wyczyścić cache w CloudFlare. Rozwiązanie  o którym piszesz wyżej, jest to indywidualna modyfikacja. Mój moduł tego nie posiada ani nie zapowiada się na to, aby działał razem z przyciskiem wyczyść cache z Prestashop.

Tutaj jest płatny moduł który może rozwiązać twój problem: https://addons.prestashop.com/pl/seo-pozycjonowanie-naturalne/90254-cloudflare-cdn-purge-cache.html