uzytkownik78 Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 więc kopiuję sklep i bazę danych według tego co czytam w innych poradnikach muszę zmienić w ps_configuration PS_SHOP_DOMAIN oraz PS_SHOP_DOMAIN_SSL na nowy adres strony zmieniam to gdy chcę wejść na panel sterowania sklepem dalej przekierowuje mnie na stary adres sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 W pliku parametres.php podpiąłeś nową bazę danych? dodatkowo usuń plik .htaccess i wyczyść zawartość var/cache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 Zedytuj i wprowadź nowy adres w tabeli ps_shop_url Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Zohaib-fk Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 Cześć, Po dokonaniu zmian we wszystkich tabelach związanych z nowym linkiem do domeny, wyszukaj stary wpis domeny w dowolnej tabeli, która została pominięta, używając narzędzi do zarządzania MYSQL, takich jak PHPMYADMIN lub Adminer. Następnie wyczyść pamięć podręczną w opcji menu wydajności zaplecza i ponownie wygeneruj plik .htaccess Wykonuję powyższe kroki i w przeszłości działało to dla mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 uzytkownik78 Posted October 26, 2023 Author Share Posted October 26, 2023 włączyłem debugowanie sklepu i dostaję to, co jest bardzo dziwne bo to ten sam serwer z którego kopiuję usuwanie pliku nie pomaga ( ) Fatal error: Composer detected issues in your platform: Your Composer dependencies require a PHP version ">= 7.1.3". You are running 5.6.40. in /home/domain/domains/domain.com/public_html/domaintest/vendor/composer/platform_check.php on line 25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted October 26, 2023 Share Posted October 26, 2023 Błąd wskazuje, że domenę masz pod PHP 5.6, więc sobie to zweryfikuj na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 uzytkownik78 Posted October 26, 2023 Author Share Posted October 26, 2023 (edited) już wiem co się stało miałem różne domeny rożnie ustawione php jednak nie działa dostaję Pętla przekierowań Podczas łączenia z serwerem „mojadomena.pl” wystąpił błąd. Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek. oczywiście sprawdzam bez ciasteczek i na innych przeglądarkach i jest to samo Edited October 27, 2023 by uzytkownik78 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 uzytkownik78 Posted October 31, 2023 Author Share Posted October 31, 2023 rozwiązanie było bardzo proste... domena miała certyfikat SSL i to wszystko psuło postawiłem sklep na innej domenie wygenerowałem nowy plik .htaccess zmieniłem te 3 adresy w bazie danych i wszystko gra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
uzytkownik78
więc kopiuję sklep i bazę danych według tego co czytam w innych poradnikach muszę zmienić w ps_configuration
PS_SHOP_DOMAIN oraz PS_SHOP_DOMAIN_SSL na nowy adres strony
zmieniam to
gdy chcę wejść na panel sterowania sklepem dalej przekierowuje mnie na stary adres sklepu.
7 answers to this question
Recommended Posts