Tomi14 Posted October 18, 2023 Share Posted October 18, 2023 W moim szablonie nie ma takiej opcji, pokazuje tylko wybór "Pan/Pani". Przez co dzwonią do mnie klienci i pytają się co mają wpisać w pole firma jaki są osobami prywatnymi. W innych sklepach zawsze się strona pyta czy jesteś osobą prywatną czy firma, a ja nie mam pomysłu jak to zrobić u siebie. Może ktoś coś podpowiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 18, 2023 Share Posted October 18, 2023 Pole firma masz obowiązkowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted October 21, 2023 Author Share Posted October 21, 2023 U mnie to tak wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 Tylko nie odpowiadasz na pytanie czy pole firma masz ustawione jako obowiązkowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted October 21, 2023 Author Share Posted October 21, 2023 A gdzie to sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 Chociażby w sekcji Klienci > Adresy, tutaj to pokazuje https://www.youtube.com/watch?v=-t0EFgyXFZo&list=PL-i6lTN4iEbjwQr1DFP75Ratytui1iogc 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted October 21, 2023 Author Share Posted October 21, 2023 (edited) 1 hour ago, endriu107 said: Chociażby w sekcji Klienci > Adresy, tutaj to pokazuje https://www.youtube.com/watch?v=-t0EFgyXFZo&list=PL-i6lTN4iEbjwQr1DFP75Ratytui1iogc Dziękuję! A nie wiesz może jeszcze, jak zmienić nazwę NIP EU na samo NIP? Edited October 21, 2023 by Tomi14 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 W tłumaczeniach szablonu sprawdzałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted October 24, 2023 Author Share Posted October 24, 2023 Nie umiem znaleźć nic po "nip", "vat", "nip eu" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted October 24, 2023 Share Posted October 24, 2023 Sprawdź w plikach ps_checkout. Jakiś tpl tam powinien być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 24, 2023 Share Posted October 24, 2023 Na pewno masz to w tłumaczeniach szablonu, wybierz swój szablon i jeśli tam tego nie ma to wybierz główny szablon i tam powinno być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał89 Posted November 6, 2023 Share Posted November 6, 2023 (edited) Myślałem nad tym czy dałoby się zrobić coś takiego, że w pierwszym formularzu adresowym nie byłoby NIP (byłby ukryty za pomocą js lub w jakiś inny sposób). Do tego przycisk "Użyj tego adresu także do faktury" byłby przetłumaczony na "Chcę otrzymać fakturę" i z automatu nie byłby on zaznaczony tak jak to jest standardowo. Zaznaczenie pola i kliknięcie dalej spowodowałoby pokazanie się adresu do faktury. Lecz dalej trzeba by zrobić tak żeby dane z pierwszego formularza adresowego nie kopiowałyby się automatycznie jako dane do faktury, a jedynie w sytuacji gdy klient wypełni drugi formularz do faktury. Niestety nie jestem programistą i musiałbym się nieźle nagłowić jak to zrobić, ale myślę, że takie rozwiązanie uprościłoby wypełnianie formularza klientowi i nie byłby potrzebny dodatkowy moduł paragon/faktura. Edited November 6, 2023 by Michał89 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 6, 2023 Share Posted November 6, 2023 Prestashop oblicza podatek na podstawie adresu dostawy/rozliczeniowego dlatego oba te adresy są wymagane. Z tego co kojarzę to w najnowszej wersji dane do faktury nie są uzupełniane z automatu po zaznaczeniu aby były inne niż dostawy. Uzupełnione jest tylko imię i nazwisko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts