kamilbqk Posted October 4, 2023 Share Posted October 4, 2023 (edited) Dzień dobry, niedawno uruchomiłem sklep. Powoli zaczyna się pozycjonować w wynikach Google, ale zastanawia mnie to, dlaczego przy mojej stronie nie wyświetla się logo sklepu? Czy mogłem coś przeoczyć podczas konfiguracji sklepu? Edited October 4, 2023 by kamilbqk (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted October 4, 2023 Share Posted October 4, 2023 Możesz spróbować wrzucić favicon.ico do głównego katalogu ppozdrzwi.pl/favicon.ico Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted October 4, 2023 Share Posted October 4, 2023 Google daje odpowiednie wytyczne i wymagania wedle favicony jeżeli ich nie spełnisz ikona nie zostanie dodana i wyświetlona w wynikach wyszukiwania, pomijam fakt że znak nie może naruszać dób, dobrych obyczajów itd. to najważniejszy jest format (wprawdzie google potrafi skalować ikonę) ale powinna być ona grana w formacie 16x16 pikseli jak zapewne widzisz twoja favicona ma rozmiar 256x256 px nie ma szans aby google je dodało, wedle wytycznych Favicon może być być wielokrotnością kwadratu o boku 48 pikseli wtedy google w innych narzędziach może je wykorzystywać ale nie we wyszukiwarce. Podsumowując popraw graficznie plik zapisz go jako: 16x16 pikseli ważne zapisz go w kolorystyce 24bit wgraj na serwer wyczyść pliki tymczasowe sklepu czekaj na reindeksację sklepu zresztą plik masz w załączniku poprawiony odpowiednio przygotowany wgraj na serwer do img. favicon.ico 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kamilbqk Posted October 4, 2023 Author Share Posted October 4, 2023 Dziękuję za pomoc, zastosowałem się się do podanych kroków, teraz czekam na reindeksację sklepu. Wkrótce dam znać czy problem został rozwiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kamilbqk Posted October 30, 2023 Author Share Posted October 30, 2023 Po zastosowaniu się do zaleceń użytkownika @przemex problem został rozwiązany. Jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość, ponieważ czekałem 28 dni na reindeksacje sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Fajnie że się udało w razie problemów pisz, pomożemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kamilbqk
Dzień dobry, niedawno uruchomiłem sklep. Powoli zaczyna się pozycjonować w wynikach Google, ale zastanawia mnie to, dlaczego przy mojej stronie nie wyświetla się logo sklepu? Czy mogłem coś przeoczyć podczas konfiguracji sklepu?
5 answers to this question
Recommended Posts