Kavelux Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 Sziasztok Egy kis segítségre van szükségem. Egy 1.6.0.6 -os Prestashopot használunk, nem frissítettünk semmit a telepítés óta a korábbi rossz tapasztalatok miatt (összeomlott az oldal). Ezért számos modulnál kiírta a rendszer, hogy frissítés szükséges. A héten egyszer csak eltűntek a frissítendő modulok a BO-ról a modulok listájából és az alábbi hibaüzenetet írja ki: [autoupgrade] Hiba a konfigurációs fájlban: Start tag expected, '<' not found A modulok működése változatlan, például a futóképek ugyanúgy mennek a főoldalon, de a szerkesztéshez már nem férek hozzá. Van esetleg valamilyen ötletetek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 A modules könyvtárban az autoupgrade modult nevezzétek át (rakjatok egy E betűt mondjuk a neve végébe), így kiiktatod a modult és be fog töltődni az admin modulok része, tudsz majd szerkeszteni. FTP-ben vagy Filemanager-ben tudod ezt megtenni. Valaki mégis lefrissítette ezt a modult szerintem (valahogy frissült az tuti) és mivel nem kompatibilis ezért dobja a hibát. Ha nem, akkor a php verziót nézzétek meg, hátha emelt a szolgáltató rajta és nem szólt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavelux Posted September 29, 2023 Author Share Posted September 29, 2023 Szia köszi a gyors választ. Kiiktattam az autoupgrade modult bár eddig sem volt telepítve. A hibaüzenet megváltozott az alábbira: [bankwire] Hiba a konfigurációs fájlban: Start tag expected, '<' not found Utána azt is kilőttem és jött a következő: [blockadvertising] Hiba a konfigurációs fájlban: Start tag expected, '<' not found A PHP verzió: 8.1.16 ez lehet a gond? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 Hát naná. 1.6.0.6 nem megy 8.1-en, de még 7.4-en sem. Tedd 5.6-ra (ha a szolgáltató engedi, könnyen lehet hogy már nem) esetleg 7.0-ra a php verziót. És érdeklődd meg azt is, hogy hogyan lehet hogy szótlanul átrakták 8.1-re. Értem hogy ősrégi az 1.6.0.6 és a hozzá tartozó 5.5-5.6-os php, de azért némán nem szokták kiiktatni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavelux Posted September 29, 2023 Author Share Posted September 29, 2023 Én néztem rosszul, valójában 5.6-os PHP fut az oldalon. Van esetleg még valamilyen más ötleted? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 Ugyanaz, nevezd át a blockadvertising könyvtárat is. Azért van ez, mert több modul is le lett frissítve, nem csak egy. Ha szélmalomharcnak érzed akkor az egész modules mappát tartalmával együtt állítsd vissza egy korábbi mentésre, backup-ra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavelux Posted September 29, 2023 Author Share Posted September 29, 2023 A BO-ban rákattintottam a Mind frissítése gombra és megjelent az összes eltűnt modul. Most működik minden. Nagyon köszönöm a segítséget, tanultam belőle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts