Inferno25 Posted September 4, 2023 Share Posted September 4, 2023 (edited) Witam. Mam problem z modułem PrestShop Checkout. Wcześniej wszystko działało w porządku, po aktualizacji sklepu do wersji "1.7.8.10" przy próbie konfiguracji - połączenia dostaję taki komunikat (link do screena, poprzedni wygasł) : https://img.istreetview.com/?id=5d0h8Cxt&url=3cRltBdhUaYc2lJ275Ez4NhqjMmC+vaqAQ4m3zXbsrDDGm94YNcv67oTZnzlxsEvQteLrCcl/5aXNSCfjuomiZLQ2GudyXtN9WZdbg== Podobnie sytuacja wygląda z modułem Konto PrestaShop... Edited September 5, 2023 by Inferno25 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted September 4, 2023 Share Posted September 4, 2023 Jaką masz wersję Accounts? Jeśli masz domenę w "cloud", to może być problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemex Posted September 4, 2023 Share Posted September 4, 2023 Witaj to wygląda jakby moduł sprawdzał klucz licencji z tą domeną i moduł i miał z nim problem z licencją, kontaktowałeś się bezpośrednio z supportem modułu ? kolejne też pytanie czy moduł działa w tej wersji prestashop jak jest dostęp do panelu admina można też przeinstalować moduł a w trybie konsoli błedów co pokazuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemex Posted September 4, 2023 Share Posted September 4, 2023 Warto też sprawdzić jak moduł kontaktuje sie i sprawdza ważność licencji czy nie czasami przez ionCube loader, sprawdz na serwerze czy masz włączonego ionCube loadera Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanv Posted September 8, 2023 Share Posted September 8, 2023 Witam, czy może ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inferno25 Posted September 10, 2023 Author Share Posted September 10, 2023 Napisałem do supportu. Jak coś odpiszą to dam znać :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanv Posted September 11, 2023 Share Posted September 11, 2023 Dziękuję za odpowiedź. W takim razie, pozostaje czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemex Posted September 12, 2023 Share Posted September 12, 2023 Dla wszystkich mających problem z tym modułem jest oficjalna odpowiedz od developera modułu jak rozwiązać problem, dotyczy się to też innych ich modułów w których klucz licencji przestał działać cytując: Cytat Ważna aktualizacja! Jeśli dawno nie aktualizowałeś modułów, istnieje prawdopodobieństwo, że jeden z komponentów przez nas stosowanych (IonCube) może wygasnąć - wystąpi błąd typu Error: module expired i moduł przestanie działać. Jak sprawdzić, czy problem dotyczy Twojego modułu? Sprawdź czy w katalogach modułów PrestaShow w Twoim sklepie znajduje się plik .license.txt (np. /modules/pshowblog/.license.txt) Jeśli znalazłeś ten plik, oznacza to, że korzystasz ze stabilnej wersji modułu i działania nie są konieczne - choć aktualizować zawsze warto. Nieobecność tego pliku oznacza konieczność aktualizacji modułu - jej brak może spowodować wystąpienie błędów w działaniu modułu i/lub sklepu. Jak zaktualizować moduł od PrestaShow? Ważne! Jeśli nie masz dostępu do wsparcia i najnowszej wersji modułu, pobranie "świeżej" paczki z modułem z konta PrestaShow lub wykonanie aktualizacja w module sprawi, że moduł zaktualizuje swój szkielet (zawierający komponent IonCube) do najnowszej wersji. Najprostszym sposobem jest wykonanie aktualizacji w module: Wykonaj kopię zapasową folderu z modułem oraz bazy danych (nie jest to konieczne, ale zalecane) Zaloguj się do panelu administracyjnego Twojego sklepu i przejdź do strony konfiguracji modułu Kliknij w wersję modułu na górze strony lub w komunikat o dostępności nowej wersji Kliknij w przycisk aktualizacji lub wymuszenia aktualizacji Jeśli wyżej wskazany sposób nie zadziała lub moduł już generuje błąd Error: module expired wykonaj aktualizację ręcznie: Wykonaj kopię zapasową folderu z modułem oraz bazy danych (nie jest to konieczne, ale zalecane) Przejdź do Mojego Konta na PrestaShow Wybierz swoją domenę i pobierz dostępny dla Ciebie moduł Podmień przez FTP pliki modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inferno25 Posted September 13, 2023 Author Share Posted September 13, 2023 U mnie aktualizacja czy ponowna instalacja modułu nic nie dała. Z supportu dostałem odpowiedź: "I inform you that your shop is luck of authorisations, this URL adressklepu/?&module=ps_accounts&fc=module&controller=apiV1ShopUrl must be publicly accessible. So, i invit you to contact your hosting to manage this change and check after." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts