Pawel123321 Posted August 8, 2023 Share Posted August 8, 2023 (edited) Cześć, Mam pytanie, czy to co się dzieje po kliknięciu na tej stronie w kolor, mechanizm lub sposób montażu jest do osiągnięcia za pomocą ogólno dostępnego modułu, czy to jest pisane na zamówienie? https://www.as-rolety.pl/plisy-oslo/roleta-plisa-oslo-134.html Parametry te mają wpływ na cenę produktu. Edited August 8, 2023 by Pawel123321 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 8, 2023 Share Posted August 8, 2023 Z kodu można wywnioskować że odpowiada za to moduł resporductconfigurator lub/oraz resproductconfiguratorcanvas nie spotkałem się z ani jednym ani drugim w sieci ale może nie miałem okazji aby się na nie napotkać. Podobny efekt można było uzyskać dzięki modułowi AWP ale nie jest on już rozwijany, są inne modułu konfiguratorów które umozliwią osiągniecie podobnego efektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted August 8, 2023 Share Posted August 8, 2023 Potwierdzam ten efekt uzyskasz modułem Advanced product feature attributes for PrestaShop najlepszy z nich to Attribute Wizard Pro (1.8.0.4) dokładnie jak napisał endriu nie jest już rozwijany jednak moim zdaniem nadal bije na "głowę" inne moduły tego typu pracowałem z nim i jest mega pod względem opcji tu go masz https://www.presto-changeo.com/prestashop/prestashop-attribute-modules/34-113-prestashop-attribute-wizard-pro-module.html jednak musisz brać po uwagę że z tego co wiem nie powstanie jego wydanie na wersję Presty 8, gdybyś chciał zmigrować sklep w przyszłości do wyższej wersji możesz mieć problem, nie wiem też jak ze wsparciem technicznym, ogólnie wpisz sobie w google: Advanced product feature attributes for PrestaShop wyskoczy Tobie trochę modułów ale moim zdaniem żaden z nich nie jest tak bardzo rozbudowany i funkcjonalny jak AWP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pawel123321 Posted August 9, 2023 Author Share Posted August 9, 2023 Dopiero chcę stawiać sklep, dlatego też nie wiem co wybrać, aby osiągnąć taki efekt:| Czy są jakieś inne moduły, które są rozwijane? Nie potrzebuje nic więcej ponad to co jest na przykładzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 Modułów jest sporo sam zobacz: https://addons.prestashop.com/pl/search.php?search_query=personalizacja&id_category=467& Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 Napisz dokładnie jaki efekt chcesz uzyskać, chodzi o zmianę zdjęcia po wyborze koloru ? czy np. wybór deseń materiału ? PrestaShop sama w sobie ma wbudowane cechy i takie coś jak kolor, rozmiar możesz uzyskać w standardzie bez zakupu dodatkowych modułów. Nie uzyskasz idealnie wyglądu jak w podanym przykładzie chyba że zlecisz zaprogramowanie modułu autorsko. Jest sporo modułów do "personalizacji" produktu, jedne lepsze, jedne gorsze nie będę się wypowiadał, ja osobiście przy trzech sklepach pracowałem na module Attribute Wizard Pro i moim zdaniem jest to najbardziej rozbudowany moduł, nawet tu na forum ktoś w innym poście pisał że z dostępnych w sprzedaży on daje mega dużo możliwości konfiguracji atrybutów sprzedawanego przedmiotu pod siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pawel123321 Posted August 14, 2023 Author Share Posted August 14, 2023 Tak, Chcę, aby po rozwinięciu kolor były miniaturki kolorów jak w sklepie z pierwszego linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Pawel123321
Cześć,
Mam pytanie, czy to co się dzieje po kliknięciu na tej stronie w kolor, mechanizm lub sposób montażu jest do osiągnięcia za pomocą ogólno dostępnego modułu, czy to jest pisane na zamówienie?
https://www.as-rolety.pl/plisy-oslo/roleta-plisa-oslo-134.html
Parametry te mają wpływ na cenę produktu.
Edited by Pawel123321 (see edit history)Link to comment
6 answers to this question
Recommended Posts