Jump to content
  • 0

Specyficzny wybór parametrów

Pawel123321

Question

Cześć,

Mam pytanie, czy to co się dzieje po kliknięciu na tej stronie w kolor, mechanizm lub sposób montażu jest do osiągnięcia za pomocą ogólno dostępnego modułu, czy to jest pisane na zamówienie?

https://www.as-rolety.pl/plisy-oslo/roleta-plisa-oslo-134.html

Parametry te mają wpływ na cenę produktu.

Edited by Pawel123321 (see edit history)

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Z kodu można wywnioskować że odpowiada za to moduł resporductconfigurator lub/oraz resproductconfiguratorcanvas nie spotkałem się z ani jednym ani drugim w sieci ale może nie miałem okazji aby się na nie napotkać. Podobny efekt można było uzyskać dzięki modułowi AWP ale nie jest on już rozwijany, są inne modułu konfiguratorów które umozliwią osiągniecie podobnego efektu.

• 0

Potwierdzam ten efekt uzyskasz modułem  Advanced product feature attributes for PrestaShop najlepszy z nich to Attribute Wizard Pro (1.8.0.4) dokładnie jak napisał endriu nie jest już rozwijany jednak moim zdaniem nadal bije na "głowę" inne moduły tego typu pracowałem z nim i jest mega pod względem opcji tu go masz

https://www.presto-changeo.com/prestashop/prestashop-attribute-modules/34-113-prestashop-attribute-wizard-pro-module.html

jednak musisz brać po uwagę że z tego co wiem nie powstanie jego wydanie na wersję Presty 8, gdybyś chciał zmigrować sklep w przyszłości do wyższej wersji możesz mieć problem, nie wiem też jak  ze wsparciem technicznym, ogólnie wpisz sobie w google:   Advanced product feature attributes for PrestaShop  wyskoczy Tobie trochę modułów ale moim zdaniem żaden z nich nie jest tak bardzo rozbudowany i funkcjonalny jak AWP...

• 0

Napisz dokładnie jaki efekt chcesz uzyskać, chodzi o zmianę zdjęcia po wyborze koloru ? czy np. wybór deseń materiału ? PrestaShop sama w sobie ma wbudowane cechy i takie coś jak kolor, rozmiar możesz uzyskać w standardzie bez zakupu dodatkowych modułów.

Nie uzyskasz idealnie wyglądu jak  w podanym przykładzie chyba że zlecisz zaprogramowanie modułu autorsko.

Jest sporo modułów do "personalizacji" produktu, jedne lepsze, jedne gorsze nie będę się wypowiadał, ja osobiście przy trzech sklepach pracowałem na module Attribute Wizard Pro i moim zdaniem jest to najbardziej rozbudowany moduł, nawet tu na forum ktoś w innym poście pisał  że z dostępnych w sprzedaży on daje mega dużo możliwości konfiguracji atrybutów sprzedawanego przedmiotu pod siebie.