Jump to content
  • 0

szablon faktury VAT

A.T.T

Question

Dzień dobry,
Czy ktoś mi podsunie jakieś rozwiązanie dotyczące modyfikacji / podmiany szablonu faktury VAT?
Bo to, co jest oryginalnie to jakieś niewiadomo co. Niby proforma, a ja bym chciał by Klient  po opłaceniu (bluemedia) z automatu fakturę dostał. Może jakis moduł zastępujący? Każda podpowiedź mile widziana.

PS Spróbowałem integracji z iFirma i generalnie to trochę działa, ale nie z automatu i, co gorsza, nie dopina faktur do zamówienia w Presta.

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Do prostej księgowości, gdzie będziesz wystawiać tylko faktury presta po poprawieniu szablonu powinna się sprawdzić. Jednak jeśli wystawiasz paragony to już będziesz musiał mieć zewnętrzny program księgowy. Dodatkowy warunek jest też taki, że wszystkie faktury jakie wystawiasz muszą lecieć przez Prestę, gdyż będziesz mieć różne numeracje, albo co gorsza duplikat w numeracji i wtedy bankowo masz problemy ze skarbówką.

Tak w skrócie >   Konfiguracje podstaw danych masz w Zamówienia > Faktury

Jeśli chcesz pobawić się przy edycji szablonu edytujesz pliki w folderze PDF w głównym katalogu presty. Tam masz np pliki invoice-b2b.tpl i invoice.tpl, które we wcześniej wspomnianej zakładce Faktury masz do wyboru na samym dole strony.

Warto zrobić sobie kopię edytowanych plików, by w razie jakby się coś grubo posypało było jakieś źródełko do przywrócenia danych.