Jump to content
  • 0

Jak ustawić uprawnienia pracownika by zmieniać status zamówienia ale nie edytować zamówienia

Marek

Question

proszę o podpowiedz jak skonfigurować uprawnienia dla pracownika by mógł zmienić status zamówienia gdy będzie zrealizowane ale bez uprawnień do edytowania zamówienie tzn. możliwości dodawania lub usuwania produktów, zmiany ich ilości itd. zatem tylko status zamówienia np na "wysłane"  bez zmiany ingerującej w stan magazynu.  Prestashop 1.7

Edited by Marek
Prestashop 1.7,8 (see edit history)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dziękuje za podpowiedz. Problem w tym , ze domyślnie miałem tylko administratora i pozostałe profile sam stworzyłem. Proszę o podpowiedz czym się różni status sprzedawcy od innych? Który "tic" daje mo możliwość zmiany statusu zamówienia a nie edytowania zamówienia. 

• 0

Super, dziękuje za podpowiedz. Najbliżej temu czego szukam jest ustawienie w obszarze zamówienia : widok włączone, dodaj wyłączone edytuj włączone i usuń wyłączone, wszystko wyłączone. Zatem pracownik nie może dodać nowego produktu do zamówienia ani usunąć produktu z zamówienia ale może zmienić status zamówienia na np "wysłane". Sukcess .
Jest jednak ale. W zamówienie może edytować tzn może zmieniać ilość już zamówionych produktów. A zatem klient zamówił 1 produkt A i jeden produkt B i przy takim dostępie można zmienić ilość na dwa produkty i dwa schodzą z magazynu zamiast jednego 😞. Niestety nie mam na to sposobu i szukam by bez wpływania na stany magazynowe by pracownik mógł zmieniać wyłącznie status zamówienia zatem widział zamówienie i zmienia status na "w przygotowaniu" a potem na "wysłane".

Nie mogę uwierzyć , że nie ma takiej opcji gdyż zapotrzebowanie powinno być ogromne. Jeśli ktoś ma zewnętrzny magazyn fulfillment dla e-commerce to takie rozwiązanie jest wręcz niezbędne.