Yershy Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 Cześć, tak jak w temacie, podczas wchodzenia na stronie, zamiast ikonki koszyka pojawia się nazwa zmiennej (?) i ogólnie jest jeszcze kilka takich przykładów, czy powinienem jakoś zoptymalizować zdjęcia, czy coś? Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted August 6, 2023 Share Posted August 6, 2023 Plik z ikonkami na serwerze jest? Odwołanie w pliku CSS jest? Wrzuć link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yershy Posted August 6, 2023 Author Share Posted August 6, 2023 rowl.pl wszystko jest poprawnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted August 6, 2023 Share Posted August 6, 2023 U mnie ikonki się wyświetlają. Nie blokuje ci czasem czegoś przeglądarka? Włącz sobie konsolę f12 (w przeglądarce) na stronie i sprawdź pliki gdzie masz 404. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yershy Posted August 6, 2023 Author Share Posted August 6, 2023 Ja nie mam problemu z wyświetlaniem ikonek Ja mam problem z tym, że po wejściu na stronę, pokazują się na chwilę nazwy, a potem pojawiają się ikonki i pytam skąd to się może brać Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted August 6, 2023 Share Posted August 6, 2023 Jednym z powodów może być przeładowanie zbyt dużą ilością kodu. Włącz optymalizację po stronie presty powinno być lepiej, dodatkowo zerknij na moduły bo np. menu czy blog ładuje 2x ten sam skrypt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yershy Posted August 6, 2023 Author Share Posted August 6, 2023 Niestety już próbowałem optymalizacje, teraz też i niestety dalej to samo. Zerknąłem na moduły, usunąłem jakieś, ale nie wiem gdzie sprawdzić aby nie ładowało dwa razy tego samego skryptu Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted August 6, 2023 Share Posted August 6, 2023 Możesz zacząć od sekcji z pozycjami modułow i po prostu przy danej pozycji wyłączyć wyświetlanie na wybranej podstronie. Przykładowo dla displayHeader możesz wyłączyć wyświetlanie modułów dot. płatności, czy bloga bo po co ładować na stronie głównej skrypty od tych dodatków. Tutaj kwestia sprawdzenia tego co potrzebujesz na danym typie podstrony = skrypty blogowe ładować tylko na stronach blogu, skrypty płatności tylko w koszyku itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yershy Posted August 6, 2023 Author Share Posted August 6, 2023 A gdzie jest opcja wyłączenia modułu na poszczególnej stronie/ podstronie? Widzę tylko opcje czasami "Wyłącz na mobilnych" Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted August 6, 2023 Share Posted August 6, 2023 WYGLĄD>POZYCJE *wyłączenie na danych typach podstron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yershy Posted August 6, 2023 Author Share Posted August 6, 2023 Udało mi się to znaleźć, ale niestety nic to za bardzo nie dało 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemex Posted August 6, 2023 Share Posted August 6, 2023 (edited) Do wersji 1.7 był moduł naprawiający ten problem ikon i fontów masz go w załączniku powinien ruszyć na 8. Jak nie naprawi problemu zainstaluj sobie poprostu darmowego preloadera, wczyta zawartość strony i pokarze ją odwiedzającemu po pełnym wczytaniu. Pamiętaj o obowiązku Eu cookies prawnym od stycznia bo brakuje w sklepie. Warto też zobaczyć filmy jakie zmiany od stycznia w sklepach wypowiedz prawnika bo masz trochę braków prawnych w sklepie https://www.youtube.com/watch?v=E0ViSle8ZU0 https://www.youtube.com/watch?v=we57UpBeoBI EDIT: Autorem załączonego modułu preloading jest bontheme.com informacja dodana do posta na prośbę autora @BonPresta fonticons.zip preloading.zip Edited August 8, 2023 by endriu107 added info about author one of attached module for his request (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts