Jump to content

Edit History

Amadek

Amadek

5 hours ago, lyro123 said:

Nie wiem czy to jest dobry pomysł. Osobiście wychodzę ze sklepu, jeżeli nie ma dostępnych szybkich płatności.

Szybkie płatności wiążą się z koniecznością opłacenia prowizji a sprzedawca wszelkie koszty przerzuca na Ciebie - klienta. Płacisz drożej za produkt.

Ja osobiście nawet kiedy mam możliwość skorzystania z szybkich płatności przez pośrednika to wybieram płatność bez pośrednika, aby sprzedawca (a w konsekwencji ja nieświadomie w cenie produktu) nie musiał płacić prowizji. Wychodzę z założenia, że jeśli mój rodak będzie bogatszy to istnieje większa szansa że kiedyś on coś ode mnie też kupi i dzięki temu oboje będziemy bogatsi. A im mniej zarobi bank lub inna instytucja finansowa tym lepiej.

A w sklepach stacjonarnych używam tylko gotówki z powodów o których można posłuchać tutaj:

Amadek

Amadek

5 hours ago, lyro123 said:

Nie wiem czy to jest dobry pomysł. Osobiście wychodzę ze sklepu, jeżeli nie ma dostępnych szybkich płatności.

Szybkie płatności wiążą się z koniecznością opłacenia prowizji a sprzedawca wszelkie koszty przerzuca na Ciebie - klienta. Płacisz drożej za produkt.

Ja osobiście nawet kiedy mam możliwość skorzystania z szybkich płatności przez pośrednika to wybieram płatność bez pośrednika, aby sprzedawca (a w konsekwencji ja nieświadomie w cenie produktu) nie musiał płacić prowizji. Wychodzę z założenia, że jeśli mój rodak będzie bogatszy to istnieje większa szansa że kiedyś on coś ode mnie też kupi i dzięki temu oboje będziemy bogatsi. A im mnie zarobi bank lub inna instytucja finansowa tym lepiej.

A w sklepach stacjonarnych używam tylko gotówki z powodów o których można posłuchać tutaj:

• Create New...