wiolka844 Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 witam , Mam problem z cenami po zmianie waluty w sklepie przeprowadziłam import towaru wszystko było w porządku, ceny ok po zmianie PLN na € w pierwszym momencie tez wszystko wyglądało normalnie, np, Basen kosztuje 400 PLN w euro pokazało (około ) 100 € to jest ok ale w momencie jak przełączyłam znowu na PLN pokazuje ten sam towar dalej 100 ale teraz PLN tak jakby kwota z € została przejęta na domyślna walutę czyli PLN , jak wtedy znowu przełączę na € to wtedy mi przeliczy 100 zł na € czyli około 25 € , co w efekcie prowadzi do tego ze ceny są o 3/4 niższe niż powinny być nie mam znajomości informatycznych , nie wiem gdzie może leżeć problem ,do kogo mam sie zwrócić czy ktoś miał już podobny problem ? i może mi pomoc za każda rade będę bardzo wdzięczna Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Wyczyść cache w sklepie prawdopodobnie ceny zostały zassane w walucie euro i po zmianie odświeża się widok, wtedy widzisz nowe ceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 wiolka844 Posted July 7, 2023 Author Share Posted July 7, 2023 endriu107 ,dziękuje za odpowiedz wyczyściłam pamięć podręczna, niestety bez zmian nie pomogło zmiana waluty od strony sklepu nie powinna mieć wpływu na zmiany cen, tzn. ceny sie nie zmieniły tyle tylko ze to co jeszcze wczoraj było w euro teraz pokazuje w PLN już sama nie wiem co mam z tym zrobić, nie wiem jak działa Presta i co może być odpowiedzialne za ten błąd support modułu integracji z hurtownia pisze ,ze z ich strony jest wszystko w porządku nie wiem co można jeszcze zrobić w takiej sytuacji 🥺 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 7, 2023 Share Posted July 7, 2023 Wyczyszczenie cache nie miała nic naprawić tylko sprawić żeby od razu były widoczna te zmienione ceny. W jaki sposób był zrobiony import? Jakie masz waluty w sklepie i jakie mają ID? Która waluta jest walutą domyślną sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 wiolka844 Posted July 7, 2023 Author Share Posted July 7, 2023 zrobiłam import ręczny , pełna aktualizacja oferty ceny niestety bez zmian mam 3 waluty PLN (domyślna) Euro i Dollar nie wiem jakie maja ID 🆔 gdzie mogę to sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
wiolka844
witam ,
Mam problem z cenami po zmianie waluty w sklepie
przeprowadziłam import towaru wszystko było w porządku, ceny ok
po zmianie PLN na € w pierwszym momencie tez wszystko wyglądało normalnie,
np, Basen kosztuje 400 PLN w euro pokazało (około ) 100 € to jest ok
ale w momencie jak przełączyłam znowu na PLN pokazuje ten sam towar dalej 100 ale teraz PLN
tak jakby kwota z € została przejęta na domyślna walutę czyli PLN , jak wtedy znowu przełączę na € to wtedy mi przeliczy
100 zł na € czyli około 25 € , co w efekcie prowadzi do tego ze ceny są o 3/4 niższe niż powinny być
nie mam znajomości informatycznych , nie wiem gdzie może leżeć problem ,do kogo mam sie zwrócić
czy ktoś miał już podobny problem ? i może mi pomoc
za każda rade będę bardzo wdzięczna
4 answers to this question
Recommended Posts