Jump to content
  • 0

Filtrowanie fasetowe - nie działa filtrowanie produktów, sortowanie

() Maciej ()

Question

Pacjent presta 1.7.8.7 po przeniesieniu bazy z upgradowanej wersji 1.7.7.x. Sklep dostał nowy szablon i niestety są problemy...

Zauważyłem, że jeśli wchodzę np do listy produktów i chcę wybrać np paginację to wywoływana jest klasa js-search-link, która oczywiście nie działa. To samo mamy dla pozostałych rzeczy obsługiwanych przez moduł ps_facetedsearch, czyli odpowiednio :

- js-search-link > paginacja, sortowanie, usuwanie aktywnych filtrów

js-search-filters-clear-all > czyszczenie filtrów

Pliki zawierające wywołanie tych klas są w folderach 

/modules/ps_facetedsearch/templates/front/ 

/templates/catalog/_partials/ pliki sort-orders.tpl oraz active_filters.tpl 

O ile działa patent ze zmianą nazwy klasy i tym samym wymuszenie obejścia dla ajaxowego filtrowania, o tyle nie jest to moim zdaniem zbyt eleganckie rozwiązanie i wiąże się z podmianą sporej ilości plików (do pierwszej aktualizacji pewnie będzie ok).

Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak sprawdzić gdzie te klasy są zapisane i skąd wywoływane ? Ewentualnie jak naprawić problem z nie działającym filtrowaniem fasetowym. Będę wdzięczny za każdą sugestię, nawet mało istotną. Sprawdzę wszystko. 

Aby ten problem rozwiązać próbowałem już :

- wyłączania przyjaznych URL

- nadpisania wszystkich ustawień w RUCH > SEO & URL - każde po kolei klikając w zapisz

- czyszczenie cache po każdej zmianie (mimo że i tak jest wyłączone)

- wyłączone CCC

Edited by () Maciej () (see edit history)

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zero jakiegokolwiek odzewu trochę mnie martwi, ale.... dla potomnych :

Wywalenie filtra fasetowego powodowało w moim przypadku dodanie 1 linijki kodu pobierającego cenę netto w plikach znajdujących się w katalogu themes/xxxx/templates/catalog/_partials/miniatures/

<span class="price_tax_exc">({$product.price_tax_exc|round:2 } netto)</span>

Może macie jakiś pomysł jak dodać do tych plików wyświetlanie ceny netto i brutto jednocześnie, które będą miały osobne formatowania w css ?

-------------------- EDIT -----------------------

Wystarczyło w plikach podmienić linijkę

<span itemprop="price" class="price">{$product.price}</span>

na :

<span itemprop="price" class="price">{$product.price} {l s=' %price_with_tax%' d='Shop.Theme.Catalog'}</span>
<div class="text-muted">{($product.price_tax_exc)|string_format:"%.2f"} {l s=' %price_without%' d='Shop.Theme.Catalog'}</div>

przy okazji załatwiając sobie dopisek brutto, netto w tłumaczeniu odpowiedniej waluty.

Edited by () Maciej () (see edit history)