CaesaR2005 Posted May 8, 2023 Share Posted May 8, 2023 Cześć, zamówienie po stronie sklepu ma następujące statusy: Powiadomienie mailowe automatycznie wysłane Klient otrzymuje w przypadku: Potwierdzenia nowego zamówienia Potwierdzenie płatności Nie otrzymuje natomiast maila wysyłanego automatycznie dla statusów: Przygotowanie w toku Wysłane Chciałbym, żeby mail był wysyłany również dla 2 ostatnich statusów. Szablony email mam przygotowane dla nich. Jeżeli kliknę ręcznie przy zamówieniu "Wyślij ponownie e-email", mail jest poprawnie wysłany. W ustawieniach Prestashop w menu "Zamówienia - Statusy" mam ustawione "Wyślij e-email do klienta" na TAK Nie wiem, gdzie jeszcze szukać i dlaczego Presta po zmianie statusu nie wysyła e-maila automatycznie dla wskazanych 2 statusów? Gdzie szukać? Proszę o podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 get3code Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 Cześć, sprawdź czy masz folder mails w themes/szablon jeśli masz to zmień nazwę, usuń cache i spróbuj ponownie zmienić status. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
CaesaR2005
Cześć,
zamówienie po stronie sklepu ma następujące statusy:
Powiadomienie mailowe automatycznie wysłane Klient otrzymuje w przypadku:
Nie otrzymuje natomiast maila wysyłanego automatycznie dla statusów:
Chciałbym, żeby mail był wysyłany również dla 2 ostatnich statusów. Szablony email mam przygotowane dla nich.
Jeżeli kliknę ręcznie przy zamówieniu "Wyślij ponownie e-email", mail jest poprawnie wysłany.
W ustawieniach Prestashop w menu "Zamówienia - Statusy" mam ustawione "Wyślij e-email do klienta" na TAK
Nie wiem, gdzie jeszcze szukać i dlaczego Presta po zmianie statusu nie wysyła e-maila automatycznie dla wskazanych 2 statusów?
Gdzie szukać? Proszę o podpowiedź
1 answer to this question
Recommended Posts