dmolda Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 (edited) Witam, Wersja Prestashop 1.7.8.8 Mam bardzo dziwny problem. Otóż podczas składania zamówienia jeśli mam produkt np. ID 1483 - plandeka i dodaję go do koszyka to nie dodaje się on tylko produkt z ID 1496. Na screenie widać że mam otwarty produkt o wartości 1420 zł a do koszyka został dodany już całkiem inny o wartości 354 zł. W czym może tkwić problem? Gdzie go w ogóle szukać? Aktualny adres sklepu - http://glhvbuqgeb.cfolks.pl/pl/ Zauważyłem że problem występuję tylko przy produktach które dodane są do "powiązane produkty". Tak że podczas dodawania do koszyka produktu głównego dodaje się pierwszy z powiązanych. Ale dlaczego tak się dzieje? Edited April 26, 2023 by dmolda zdublowało się zdjęcie (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dmolda Posted April 26, 2023 Author Share Posted April 26, 2023 14 minutes ago, endriu107 said: Możesz pokazać poniżej jakich znaczników przesunąłeś kod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 get3code Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 PrestaShop 1.7.8.7 i 1.7.8.8 to kolejne wydania oprogramowania PrestaShop, które zawierają pewne ulepszenia i poprawki błędów. Jednakże, wersja 1.7.8.8 zawiera więcej zmian niż tylko poprawki błędów. Jedną z najważniejszych różnic między tymi dwoma wersjami jest aktualizacja bibliotek JavaScript. W wersji 1.7.8.8 została zaktualizowana biblioteka jQuery do wersji 3.6.0, co może wpłynąć na funkcjonalność i wydajność strony internetowej, w tym na proces dodawania produktów do koszyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Wydaje mi się że całkiem niedawno był podobny temat na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dmolda Posted April 26, 2023 Author Share Posted April 26, 2023 Znalazłem przyczynę, ale zastanawiam się jak naprawić ten problem. W pliki catalog/product.tpl Dodałem kod który wyświetla produkty powiązane - Jeśli zakomenduje ten block to automatycznie produkty już normalnie dodają się do koszyka - nie jest dodawany pierwszy z powiązania. Tylko dlaczego sklep (jeśli jest dodam ten kod od produktów powiązanych) zamiast dodawać do koszyka aktualnie przeglądany produkt dodaje ten pierwszy z powiązania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dmolda Posted April 26, 2023 Author Share Posted April 26, 2023 Dla potomnych Jeśli ktoś miałby podobny problem, wystarczy ten kod z powiązaniami produktu przełożyć troszkę niżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Możesz pokazać poniżej jakich znaczników przesunąłeś kod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 I to ma sens, masz w szablonie błąd ponieważ znacznik </form> powinien być zamknięty dużo wcześniej w zasadzie tuż poniżej zamkniecie bloku product_add_to_cart lub w samym pliku który jest tam includowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dmolda
Witam,
Wersja Prestashop 1.7.8.8
Mam bardzo dziwny problem. Otóż podczas składania zamówienia jeśli mam produkt np.
ID 1483 - plandeka i dodaję go do koszyka to nie dodaje się on tylko produkt z ID 1496.
Na screenie widać że mam otwarty produkt o wartości 1420 zł a do koszyka został dodany już całkiem inny o wartości 354 zł.
W czym może tkwić problem? Gdzie go w ogóle szukać?
Aktualny adres sklepu - http://glhvbuqgeb.cfolks.pl/pl/
Zauważyłem że problem występuję tylko przy produktach które dodane są do "powiązane produkty". Tak że podczas dodawania do koszyka produktu głównego dodaje się pierwszy z powiązanych. Ale dlaczego tak się dzieje?
zdublowało się zdjęcie (see edit history)
7 answers to this question
Recommended Posts