ksander Posted March 22, 2023 Share Posted March 22, 2023 Cześć, mam taki problem, zakładka marketing jest w pionie bardzo mnie to irytuje czy wiecie jak to naprawić żeby było tak jak domyślnie czyli poziomo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 get3code Posted March 22, 2023 Share Posted March 22, 2023 (edited) Ikona nie ładuje się poprawnie ponieważ system nie może jej odczytać, zdarza się czasem. Możesz zmienić ikonę na inną edytując plik /admin/themes/new-theme/template/components/layout/nav_bar.tpl Sprawdzasz prarametr data-submenu i podmieniasz nazwę ikony instrukcją warunkową. <li class="link-levelone{if $level1.current} link-levelone-active{/if}" data-submenu="{$level1.id_tab}" id="tab-{$level1.class_name}"> <a href="{$level1Href}" class="link" > <i class="material-icons">{$level1.icon}</i> <span>{$level1Name}</span> </a> </li> Edited March 22, 2023 by get3code (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ksander Posted April 17, 2023 Author Share Posted April 17, 2023 Czy mógłbyś mi bardziej prostym jezykim powiedzieć co mam zrobić? Mam skopiowac i zamienic twoj kod co wpisales w to miejsce data-submenu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 get3code Posted April 17, 2023 Share Posted April 17, 2023 Jeśli nie posiadasz doświadczenia w smarty / php to proponuję zostawić ikonę, ona nie będzie aż tak uporczywa. Możesz również odszukać style admina i dodać warunek na tę ikonę by się nie wyświetlała. Musisz znaleźć a folderze admina na ftp podany plik: /admin/themes/new-theme/template/components/layout/nav_bar.tpl Tam musisz sprawdzić jaki data-submenu ma twoja ikona (prawym na ikonę która się nie wyświetla i dostaniesz numer). Teraz musisz napisać instrukcję warunkową która sprawdzi id i podmieni ikonę. Aby szybciej to zrobić możesz usunąć ikonę dla tego linku poprzez edycję /admin/themes/new-theme/public/theme.css Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ksander
Cześć,
mam taki problem, zakładka marketing jest w pionie bardzo mnie to irytuje czy wiecie jak to naprawić żeby było tak jak domyślnie czyli poziomo?
3 answers to this question
Recommended Posts