Maroonio Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 Dzień dobry, pojawił się problem w sklepie. W dwóch produktach zaokrąglane są ceny (tylko w przypadku promocji). 1. Cena na karcie produktu w liście produktów jest 3,89 zł a po wejściu w produkt jest już cena 3,90 zł (cena standardowa - 5,99 zł; obniżka jest o 35%, czyli dokładnie licząc cena po obniżce wychodzi 3,8935zł) - dla jasności załączniki 2. Cena na karcie produktu jest 30,00 zł, a po wejściu w produkt cena jest już 29,99 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 Sprawdź w BO w zakładce preferecje -> ogólny jak masz ustawione zaokrąglanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maroonio Posted February 27, 2023 Author Share Posted February 27, 2023 teraz na wersji produkcyjnej ktoś ustawił "zaokrąglanie do następnej nieparzystej wartości" na wersji testowej jest "zaokrąglaj w górę na połowie (zalecane)" Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 Działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maroonio Posted February 27, 2023 Author Share Posted February 27, 2023 na wersji testowej te ceny się nie różnią jak na produkcyjnej... ustawiłem tam, też "zaokrąglaj w górę na połowie (zalecane)" ale nie podziałało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maroonio Posted February 27, 2023 Author Share Posted February 27, 2023 co ciekawe w drugim przypadku jaki podałem, wszystko wróciło do właściwej formy a w pierwszym przypadku po odświeżeniu strony produktu na chwilę pojawia się 3,89 po czym z powrotem wraca 3,90... wyczyściłem pamięć podręczną, sprawdziłem na kilku przeglądarkach i ten sam problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 Czyli zaokrągla w górę. Do równej kwoty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 Z tego co widze na twoim sklepie kolego to zapewne jacascript zmienia twoje ceny. Bo faktycznie na chwilę masz prawidłową. Nawet content zawiera prawidłową. Sprawdź co masz zmienione w custom.js lub theme.js Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 Proszę oto powód twojego zaokrąglania. Zakomentuj tę linijkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maroonio Posted February 27, 2023 Author Share Posted February 27, 2023 dzięki kolego. Jest teraz jeszcze jeden problem, że zamiast samej kwoty jest napis "Cena: 3,89" Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 (edited) Musisz edytować plik .tpl odpowiedzialny za wyświetlanie ceny w szablonie i dać tę zmienną {$product.price} theme/szablon/templates/catalog/_partials/product-prices.tpl Z tego co widziałem u ciebie ta zmienna jest w klasie .our_price_display Edited February 27, 2023 by get3code (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maroonio Posted February 28, 2023 Author Share Posted February 28, 2023 coś nie mogę tego znaleźć 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 Każdy szablon ma trochę inne ustawienia. Musisz poszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maroonio Posted March 2, 2023 Author Share Posted March 2, 2023 Okej. Zmiana jaką mi zasugerowałeś spowodowało, że podczas zmiany wariantu w jakimś produkcie nie zmieniała się cena tego produktu dla odpowiedniego wariantu, więc musiałem wrócić do poprzedniego stanu 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted March 2, 2023 Share Posted March 2, 2023 Każdy szablon jest inny, musisz znaleźć zmienną odpowiedzialną za wyświetlanie ceny oraz zakomentować lub poprawić javascript który zaokrągla twoją zmienną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maroonio Posted March 2, 2023 Author Share Posted March 2, 2023 okej. przy okazji jeszcze pytanie mam. Usunąłem tę zmianę z poniedziałku, ale niestety nie wyświetla się to w przeglądarce (tej najczęściej używanej), chyba że wejdziemy w tryb incognito lub na inną przeglądarkę. Jest to pewnie związane z plikami cookies. Czy jest jakiś sposób na reset tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
get3code Posted March 2, 2023 Share Posted March 2, 2023 Musisz usunąć cache. Natomiast w przeglądarce na windows najczęściej pomaga ctrl + f5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts