smolapbz Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 Witam, mam problem z powiadomieniami o nowym zamówieniu, nie przychodzi mi na maila takie powiadomienie. Pobrałem z katalogu moduł "Powiadomienia poczty" (ps_emailalerts). ustawienia modułu w załączniku. Presta 1.7.8.8. Czy miał ktoś taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Sprawdź czy w katalogu modułu masz szablony emaili dla języka polskiego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 get3code Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 Hej, a czy ustawiłeś smtp dla prestashop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted February 17, 2023 Author Share Posted February 17, 2023 O tym mówisz? Na drugim moim sklepie tez nie mam tego ustawionego a powiadomienia o nowych zamówieniach przychodzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 get3code Posted February 17, 2023 Share Posted February 17, 2023 Tak, spróbuj ustawić smtp (ustaw sobie jakiś przykładowy mail w domenie w której jest sklep). Powinno pomóc, warto sprawdzić! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted February 21, 2023 Author Share Posted February 21, 2023 (edited) Udało mi się ustawić SMTP i nadal mail o nowym zamówieniu nie dochodzi. Jakiś inny pomyśl? Edited February 21, 2023 by smolapbz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted February 23, 2023 Author Share Posted February 23, 2023 (edited) On 2/21/2023 at 5:47 PM, endriu107 said: Sprawdź czy w katalogu modułu masz szablony emaili dla języka polskiego. Expand Mam rozwiązanie, banalne. W folderze z szablonami maila brakowało " new order". Dzięki za pomoc. Edited February 23, 2023 by smolapbz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Squallik Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 Witam, tak jak wyżej wszystko zostało opisane, zrobiłem. Czyli w folderze szablonu /ps_emailalerts/mails/pl/ , nawet do głównego folderu sklepu /mails/pl/ też wgrałem pliki new_order.html oraz new_order.txt. Niestety nadal wiadomość o nowym zamówieniu nie dochodzi. Najciekawsze, że reszta działa, brak na stanie itp. Jeśli chodzi o wiadomości do Klienta wszystkie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Squallik Posted April 24, 2023 Share Posted April 24, 2023 Wracam jeszcze raz z tematem. Jeśli chodzi o moduł ps_emailalerts to wszystkie powiadomienia działają oprócz nowego zamówienia, wpadają do sklepu. Wszystkie statusy / powiadomienia wysyłane do Klienta też działają. Wiadomość testowa oraz wysyłana przez formularz działa. Testowane na dwóch opcjach w ustawieniach adres e-mail. Funkcja PHP mail() oraz SMTP (aktualnie to jest w sklepie ustawione). Więc to jest dziwne, że akurat powiadomienie administratora o nowym zamówieniu nie działa. We wszystkich folderach mail są szablony PL. Rozumiem, że wystarczy folder PL, co prawda EN też są. /modules/ps_emailalerts/mails/pl/ , mails/pl/ , themes/warehouse/mails/pl/ . Nie wiem może o czymś zapomniałem? Oczywiście w sklepie ustawiony ten sam adres email, tak samo w modułach, itp. Nie mam już pomysłu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 get3code Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 (edited) Sprawdź czy w override w classach nie masz nadpisanego paymentModule.php Sprawdź statusy czy masz zaznaczone przy statusach kiedy ma wysłać jakiego maila Sprawdź, czy e-maile związane z zamówieniem nie trafiły do folderu spamu lub zostały odrzucone przez filtr antyspamowy Edited April 25, 2023 by get3code (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Squallik Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Jeśli chodzi o plik paymentModule.php nie jest nadpisany, nie ma go w folderze. Co do statusów tak to wygląda na załączonym screenie. Z tym, że one działają wszystkie bo maile dochodzą do Klientów. Tutaj chodzi o jeden mail odnośnie nowego zamówienia, na drugim załączonym screenie. Oprócz New Order wszystko działa. Jedynie co zauważyłem to tylko moduł od tych powiadomień jest nadpisany /override/modules/ps_emailalerts/ps_emailalerts.php . Do spamu nie wpada żadna wiadomość, bo ona nawet nie dochodzi. Tak jak pisałem wiadomość testowa czy z formularza kontaktowego dochodzi i nie wpada do spamu. Hosting hitme, ustawienia Konfiguracja Spamassassina oraz Filtr e-mail, nic nie było zmieniane, domyślne ustawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 get3code Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Spróbuj usunąć ten moduł z override, oczywiście wrzuć go sobie gdzieś do folderu i usuń cache, ponownie przetestuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Squallik Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 (edited) Jeszcze screen logów e-mail. Ok, już próbuję. Jak jest wyłączona pamięć podręczna i włączone jest wymuszanie kompilacji to trzeba czyścić to w panelu? Czy bezpośrednio przez FTP /var/cache/ foldery prod i dev odznaczyć -old ? Działa, chyba pomogło usunięcie tego folderu z /override/modules/ps_emailalerts/ . Na razie po odświeżeniu plików na FTP nie ma tego folderu, ciekawe jak długo będzie dobrze. Edited April 25, 2023 by Squallik (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
smolapbz
Witam, mam problem z powiadomieniami o nowym zamówieniu, nie przychodzi mi na maila takie powiadomienie. Pobrałem z katalogu moduł "Powiadomienia poczty" (ps_emailalerts).
ustawienia modułu w załączniku. Presta 1.7.8.8.
Czy miał ktoś taki problem?
12 answers to this question
Recommended Posts