Jump to content

Edit History

alusplus

alusplus

17 hours ago, krzysiek_web said:

Używasz modułu litespeed cache?

Nie używam, powinienem?

15 hours ago, get3code said:

Albo masz włączone cache na cały sklep albo masz problem z cookiesami. Możesz jeszcze sprawdzić co będzie jak wyłączysz w zaawansowane -> administracja -> sprawdzanie ip cookie oraz ustawisz czas na dłuższy. Usuń później cache w zaawansowane -> wydajność -> usuń cache.

Wyłączyłem to sprawdzanie IP, ustawiłem czas na 700, usuń cache w sensie "Wyczyść pamięć podręczną" ? Jeśli tak to wyczyszczona, dla pewności wyczyściłem jeszcze przez FTP, jedyne co zauważyłem to że nie było folderu dev tylko sam prod. Do tego wyczyściłem cache dla tej strony w przeglądarce, w której to występuje i nadal to samo.

Co do rzeczy w zakładce wydajność to mam włączone: 
Zakładka Ustawienia dotyczące Smarty: Pamięć podręczna, Typ cacheowania: MySQL
Zakładka Opcjonalne funkcje: Funkcje
Funkcjonalność CCC: Inteligentna pamięć podręczna dla CSS, Optymalizacja Apache
Serwery mediów: nie jest ustawiony żaden serwer
Cache: Użyj pamięci podręcznej i wybraneCacheApc jednak z tego co widzę to również nie jest ustawiony żaden serwer.

Bardzo możliwe że to coś związanego z cache, bo czasami nie aktualizują się stany magazynowe, korzystamy z integratora z subiektem i mimo że requesty na bazę idą prawidłowo to trzeba wtedy wyczyścić cache i jeszcze raz synchronizować i dopiero wtedy się zmieniają na prawidłowe, jednak na tą finalizację to nie pomaga. 

alusplus

alusplus

16 hours ago, krzysiek_web said:

Używasz modułu litespeed cache?

Nie używam, powinienem?

15 hours ago, get3code said:

Albo masz włączone cache na cały sklep albo masz problem z cookiesami. Możesz jeszcze sprawdzić co będzie jak wyłączysz w zaawansowane -> administracja -> sprawdzanie ip cookie oraz ustawisz czas na dłuższy. Usuń później cache w zaawansowane -> wydajność -> usuń cache.

Wyłączyłem to sprawdzanie IP, ustawiłem czas na 700, usuń cache w sensie "Wyczyść pamięć podręczną" ? Jeśli tak to wyczyszczona, dla pewności wyczyściłem jeszcze przez FTP, jedyne co zauważyłem to że nie było folderu dev tylko sam prod. Do tego wyczyściłem cache w przeglądarce, w której to występuje i nadal to samo.

Co do rzeczy w zakładce wydajność to mam włączone: 
Zakładka Ustawienia dotyczące Smarty: Pamięć podręczna, Typ cacheowania: MySQL
Zakładka Opcjonalne funkcje: Funkcje
Funkcjonalność CCC: Inteligentna pamięć podręczna dla CSS, Optymalizacja Apache
Serwery mediów: nie jest ustawiony żaden serwer
Cache: Użyj pamięci podręcznej i wybraneCacheApc jednak z tego co widzę to również nie jest ustawiony żaden serwer.

Bardzo możliwe że to coś związanego z cache, bo czasami nie aktualizują się stany magazynowe, korzystamy z integratora z subiektem i mimo że requesty na bazę idą prawidłowo to trzeba wtedy wyczyścić cache i jeszcze raz synchronizować i dopiero wtedy się zmieniają na prawidłowe, jednak na tą finalizację to nie pomaga. 

• Create New...