9 minutes ago, presciak said:Chyba się nie rozumiemy
Aktualizacja plików to jedno i to jest sprawa jasna.
Mi chodzi konkretnie o SQL. Rożnicę w strukturze bazy między wersją 1.6 a 1.7 są. Jeśli przeprowadzasz update który zakładamy że zakończy się powodzeniem problem masz rozwiązany.
Jeśli jednak tak jak piszesz podłączasz bazę z 1.6 do wersji 1.7 to tak masz zamówienia, klientów i całą resztę ale pominiętą masz aktualizację struktury bazy między wersjami. To co zrobisz dalej nie ma większego znaczenia gdyż np mając po aktualizację wersję 1.7.5.1 i dalej ją aktualizujesz do 1.7.8.8 to fakt różnice w bazie będą przeprowadzone ale tylko w zakresie zmian które zaszły w tym przedziale wersji. Wstecznie zmiany nie zostaną wprowadzone. Presta nie będzie wiedzieć że Ty wyszedłeś z wersji 1.6.
Stąd moje pytanie jaki masz patent na aktualizację SQL w momencie przejścia między wersjami.
Jak wspominałem wcześniej, nie podłączam bazy z 1.6 do wersji 1.7 Wykonujesz upgrade z wersji 1.6 do 1.7 i dopiero wtedy przenosisz bazę z 1.7 do 1.7 ale na czystą instalację
Jak zobaczysz wyżej, opisałem dokładnie kroki co należy zrobić, nie ma tam żadnej informacji o podpinaniu bazy z 1.6 do wersji 1.7 - bo to się nie uda.