AnimaVillis Posted December 30, 2022 Share Posted December 30, 2022 (edited) Cześć, Chciałbym wyświetlać loga marek, które mam na sklepie na stronie głównej. Próbowałem z wrzuceniem tego z pliku .tpl jednakże wyświetla mi się tylko napis marki. Jakieś konkretne informacje gdzie znaleźć pliki za to odpowiedzialne lub ewentualnie jak zduplikować slider aby marki działały na tej samej zasadzie? Edited December 30, 2022 by AnimaVillis (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 30, 2022 Share Posted December 30, 2022 W standardzie nie ma takiej opcji, masz niestandardowy szablon lub jakiś moduł za to odpowiedzialny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 AnimaVillis Posted December 30, 2022 Author Share Posted December 30, 2022 3 minutes ago, endriu107 said: W standardzie nie ma takiej opcji, masz niestandardowy szablon lub jakiś moduł za to odpowiedzialny? Niestety, ale nie. Czyli pozostaje samodzielne napisanie lub zakup modułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 30, 2022 Share Posted December 30, 2022 Tak, lub poszukaj w sieci na pewno jest coś gotowego za darmo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 AnimaVillis Posted December 30, 2022 Author Share Posted December 30, 2022 9 minutes ago, endriu107 said: Tak, lub poszukaj w sieci na pewno jest coś gotowego za darmo. a skopiowanie modułu slidera wchodzi w grę? Jeżeli tak to co trzeba by zmieniać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 30, 2022 Share Posted December 30, 2022 Zmienić? Wystarczy umiejętnie skopiować moduł tak aby działał w dwóch instancjach niezależnie. I raczej nikt nie poda poradnika krok po kroku ponieważ nie jest to zmiana w jednym pliku jednej linii kodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 AnimaVillis Posted December 30, 2022 Author Share Posted December 30, 2022 2 minutes ago, endriu107 said: Zmienić? Wystarczy umiejętnie skopiować moduł tak aby działał w dwóch instancjach niezależnie. I raczej nikt nie poda poradnika krok po kroku ponieważ nie jest to zmiana w jednym pliku jednej linii kodu. Okej, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 AnimaVillis Posted December 31, 2022 Author Share Posted December 31, 2022 13 hours ago, endriu107 said: Zmienić? Wystarczy umiejętnie skopiować moduł tak aby działał w dwóch instancjach niezależnie. I raczej nikt nie poda poradnika krok po kroku ponieważ nie jest to zmiana w jednym pliku jednej linii kodu. Dokonałem zmian we wszystkich plikach moduły zmieniając linijki związane ze sliderem tak aby wskazywał na moja nazwę "ps_brandslider" dodałem do theme.yml wpis który mówi w której części ma być wyświetlany, plik tpl również został utworzony, dlaczego nie pokazuje mi go w modułach? Sam moduł działa prawidłowo tzn. dodanie, edycja, usunięcie marki, którą chciałbym umieścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 31, 2022 Share Posted December 31, 2022 Nie bardzo rozumiem piszesz że moduł działa i jednocześnie ni widzisz go na liście modułów? To skąd wiesz ze działa? Jak już wcześniej wspomniałem w sieci są gotowe darmowe rozwiązania które sprawdza się lepiej od przerobionego modułu slidera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 AnimaVillis Posted December 31, 2022 Author Share Posted December 31, 2022 48 minutes ago, endriu107 said: Nie bardzo rozumiem piszesz że moduł działa i jednocześnie ni widzisz go na liście modułów? To skąd wiesz ze działa? Jak już wcześniej wspomniałem w sieci są gotowe darmowe rozwiązania które sprawdza się lepiej od przerobionego modułu slidera. W panelu administratora działa w modułach go widzę itp. ale wyświetlić nie jestem w stanie go na stronie głównej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 31, 2022 Share Posted December 31, 2022 Sprawdź czy masz go podpiętego do odpowiedniego hooka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 AnimaVillis Posted December 31, 2022 Author Share Posted December 31, 2022 Jest normalnie dopisany więc raczej powinien działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 31, 2022 Share Posted December 31, 2022 Nie o to mi chodziło, tylko czy faktycznie jest podpięty do hooka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 AnimaVillis Posted December 31, 2022 Author Share Posted December 31, 2022 Jest podpięte, znalazłem jedną linijkę, której nie zmieniłem. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
AnimaVillis
Cześć,
Chciałbym wyświetlać loga marek, które mam na sklepie na stronie głównej.
Próbowałem z wrzuceniem tego z pliku .tpl jednakże wyświetla mi się tylko napis marki.
Jakieś konkretne informacje gdzie znaleźć pliki za to odpowiedzialne lub ewentualnie jak zduplikować slider aby marki działały na tej samej zasadzie?
Edited by AnimaVillis (see edit history)Link to comment
13 answers to this question
Recommended Posts